Fuglevik vil slå sammen NRK Futurum og Aktivum

Tidligere assisterende kringkastingssjef Tor Fuglevik mener at det beste for NRK i fremtiden vil være å slå sammen de digitale og kommersielle virksomhetene i statskanalen.

Tidligere assisterende kringkastingssjef Tor Fuglevik mener at det beste for NRK i fremtiden vil være å slå sammen de digitale og kommersielle virksomhetene i statskanalen.

Mens Tor Fuglevik funderer på om han skal ta en radiodirektørstilling i Den Europeiske Kringskastingsunionen kommer han med spådommer for hvordan fremtidens NRK bør se ut.

Det ble i går ettermiddag klart at Fuglevik slutter etter 30 år i statskanalen, de siste årene som leder av NRKs digitale virksomheter, i tillegg til å være assisterende kringskastingssjef under Einar Førde.

Statskanalen har allerede vært gjennom en tøff restruktureringsprosess siden i fjor vår, hvor blant annet NRK har samlet 150 ansatte i samme digitale virksomhet og Nyhets- og Distriktsdivisjonen (NYDI) har mistet sjefen sin (Tom Berntzen).

- Jeg ser for meg i en eller annen form at NRK Futurum og NRK Aktivum kommer sammen, sier han til digitoday.no. Futurum er utviklingsdivisjonen i NRK som tar seg av Internett, telekom, digital radio- og TV-virksomhet. Aktivum er det kommersielle datterselskapet til NRK som utvikler og selger varer og tjenester basert på NRKs innhold.

- Men vil det ikke være politisk betent å integrere den kommersielle virksomheten i den digitale innholdsvirksomheten?

- Jeg ser ikke for meg at det er noe vanskelig. Men før vi kommer til dette spørsmålet, må vi få politisk avklaring på om NRK kan inngå eksterne allianser av noe slag. Det blir mange grensedragning og prinsippdiskusjoner av mange slag fremover, sier han.

Han fremholder at han i fremtiden ikke vil bli en som gir gode råd:

- Dette er personlige visjoner, jeg vil ikke være den som sitter i bakgrunnen og gir gode råd til NRK.

Men han er stolt av det han har oppnådd.

- Jeg vil påstå at Futurum er en av jokerne til NRK, uten forkleinelse for hovedbasis-virksomhetene som fortsatt er de aller viktigste.

Fuglevik uttalte i går at han tror det må en annen type kompetanse til enn hans egen i fremtiden for å styre NRK Futurum inn i en kommersiell fremtid,

Til toppen