Fujitsu dropper disk til fordel for flash

Fujitsu dropper all videre satsing på 1,8 tommers disker: De tror mer på flashminne.

Fujitsu dropper disk til fordel for flash
Bilde:

Fujitsu har lenge vært en av verdens fremste produsenter av harddisker for bærbart utstyr. Selskapet har hittil holdt seg til 2,5 tommers disker, og skulle begynt å levere 1,8 tommers disker i løpet av perioden april–november i år. Dette er disker ment for de aller minste bærbare PC-ene, samt MP3-spillere og liknende utstyr.

Nå er denne planen droppet, heter det i en uttalelse fra selskapet.

– Vi ønsker å se hvorvidt markedet heller til flash, eller om det fortsatt vil holde seg til harddisker, heter det i uttalelsen.

Bakgrunnen er det store prisfallet på flashminne: Om få måneder kan prisforskjellen mellom 80 GB flashminne og 80 GB harddisk være så lav at brukerne ser seg best tjent med den raskere og mer robuste flashteknologien framfor mer sårbare og kortlevde harddisker.

En medvirkende årsak er at det er stort prispress også innen harddisker. Innen 1,8 tommers disker har aktører som Seagate, Samsung og Toshiba etablert seg. Innen 2,5 tommers disker har prisfallet allerede hatt sin virkning på Fujitsus marginer.

Fujitsu tilbyr flashminne som alternativ til disker på to typer skjerm-PC-er. Selskapet har ingen egen produksjon av flashminne, men kjøper komponenter fra Samsung.

    Les også:

;