Fujitsu-Siemens kapret Statoil-kontrakt

Nå skal de store hjemme-PC-avtalene fornyes og PC-bransjen gnir seg i hendene.

Avtalen mellom Statoil ASA og Nicator Norge AS, som strekker seg over tre år, innebærer at de 10.000 fast ansatte i oljeselskapet og omlag 1000 ansatte i enkelte datterselskaper får tilbud om å bytte ut sine gamle hjemme-PC-er. De som takker ja til tilbudet forplikter seg samtidig til å gjennomgå et omfattende e-læringsprogram i bruk av ulike IT-verktøy.

- Målet er å legge til rette for at våre medarbeidere kan gjennomføre e-læring og tilegne seg jobbrelatert kunnskap på fritiden, sier prosjektleder i Statoil ASA, Einar N. Eng.

De nye hjemme-PC-ene kan enkelt tilknyttes internett via bredbånd eller ISDN. Eng er derfor overbevist om at ordningen også vil gjøre de ansatte mer fortrolige med bruk av internett som hjelpemiddel både privat og i jobbsammenheng.

- På den måten kommer Statoil-ansatte til å være godt rustet i møtet med framtidens utfordringer i vår bransje, sier Eng.

Statoil gjorde hjemme-PC-er tilgjengelige for alle sine ansatte allerede i 1997. Det er i hovedsak disse PC-ene som nå skal byttes ut med nye og kraftigere maskiner fra Fujitsu Siemens Computers.

I tillegg får de Statoil-ansatte gjennom avtalen tilbud om å leie skjermer, skrivere, skannere og annet datautstyr.

Statoil ASA har valgt Nicator Norge AS som samarbeidspartner på grunn av selskapets brede erfaring med å tilrettelegge hjemme-PC-ordninger for bedrifter med mer enn 1000 ansatte.

Nicator Norge AS eies av Nicator Business Developement AB i Sverige. Selskapet ble etablert i Sverige i 1993, og fikk datterselskap i Norge i 1999 og i Danmark i mars 2002. Nicator står bak mange store PC-leveranser, deriblant 17.000 hjemme-PC-er til Stockholm kommune. Selskapet har 60 ansatte og en forventet omsetning i 2002 på 1,1 milliarder svenske kroner. Nicator Norges hovedkontor ligger i Tønsberg og salgsavdelingen ligger i Sandvika.

Til toppen