BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fujitsu Siemens med miljøvennlig IT

Fujitsu Siemens hevder å kunne tilby de eneste bærbare PC-er som er Svanemerket.

7. juni 2007 - 10:28

Mengden med vraket IT-utstyr vokser kolossalt, og generer giftige kjemikalier til miljøet både lokalt og globalt.

Dette setter miljøkrav til PC-produsentene, selv om det er fordyrende å lage miljøvennlige PC-er.

I en pressemelding fra Fujitsu Siemens Computers forteller selskapet at de er i førersete innen miljøvennlig IT –med Lifebook som de hevder er de eneste bærbare PC-ene i verden med Svanemerket.

Nå girer selskapet opp med å tilby hele Esprimo-kolleksjonen som får den nye «Blue Angel» sertifiseringen.

Det er modellene Esprimo E-serien og Esprimo P-serien som oppfyller kravene.

De nye «Blue Angel» retningslinjene har strengere krav til strømforbruk og ergonomi. Miljømerket «Blue Angel» har maksimale støynivåer og forbyr bruken av materiale som er skadelig for miljøet. De har også krav til konfigurasjonsvalg og resirkulering. Et produkt med «Blue Angel» merket, møter alle kravene definert i beskyttelse av miljøet og ergonomi.

Produktsjef Jarle Bjørn Hansen i Fujitsu Siemens forteller til digi.no at svanemerket har strenge retningslinjer enn «Blue Angel». Foreløpig er det bare Fujitsu Siemens i Sverige som har tatt kostnaden med å sertifisere det skandinaviske miljømerket Svanen.

- Det er opp til hvert enkelt land å avgjøre om de vil markedsføre seg med miljøvennlige IT-produkter, sier Hansen.

De miljøvennlige produktene som er lansert er Lifebook C1410 våren 2006 og nylig Lifebook S7110. Kriteriene inkluderer energiforbruk, materialvalg og støy.

PCene er utstyrt med et sekundært batteri og standardoppsatt EcoButton for å kjøre en full arbeidsdag. Ved å benytte EcoButton reduseres for eksempel prosessor-klokkefrekvensen og skjermens bakgrunnsbeslysning, som fører til at batteriets driftstid øker mer enn ti prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.