Fujitsu Siemens satser på eks-kunder av HP/Compaq

- Fujitsu Siemens er blitt profitabel i løpet av første halvår. Det rekrutteres nye folk, og det satses på eks-kunder av HP/Compaq, sier toppsjef Paul Stodden.

- Fujitsu Siemens er blitt profitabel i løpet av første halvår. Det rekrutteres nye folk, og det satses på eks-kunder av HP/Compaq, sier toppsjef Paul Stodden.

Fujitsu Siemens Computers, et felles selskap til japanske Fujitsu og tyske Siemens, er i gang med sin årlige samling for kunde og presse i Augsburg. Tradisjonen tro, startet arrangementet med en pressekonferanse med toppsjef Paul Stodden.

Stodden gjorde rede for selskapets økonomiske situasjon og utsikter. For et år siden gikk Fujitsu Siemens med underskudd. Det siste halvårsregnskapet ble gjort opp med pluss, trass i sviktende omsetning. I regnskapsåret som avsluttes 31. mars 2002 regner Stodden med et overskudd før skatt på 30 milliioner euro mot et underskudd i fjor på 65 millioner, selv om omsetningen vil falle fra 6,6 milliarder til 5,9 milliarder euro.

Det er ikke først og fremst sparetiltak som ligger bak denne utviklingen. Fujitsu Siemens har rekruttert 400 nye medarbeider i regnskapsårets første halvdel, og regner med å rekruttere ytterligere 400 i inneværende halvår. Hovedpoenget er at selskapet har skåret ned sin innsats på forbrukermarkedet, til fordel for bedriftsmarkedet og servere. Serversalget er økt med 15 prosent, og forbruker-PC-enes andel av den samlede omsetningen er redusert fra 75 prosent til 67 prosent.

Stodden sa at han tar sikte på å utnytte all mulig misnøye blant HP/Compaq-kunder som følge av fusjonsplanene til disse selskapene.


I forbrukermarkedet ser Stodden visse tegn på at etterspørselen kan være i ferd med å ta seg opp igjen. Han vil vente til etter julesesongen før han gjør seg opp en endelig mening om hvorvidt markedet er i ferd med å snu. Uansett vil han satse på å øke omsetningen mot bedriftsmarkedet, der selskapet satser på bærbare og stasjonære PC-er, servere med Intel-prosessorer og Fujitsus egne Sparc-prosessorer, og service og tjenester.

Til toppen