Fujitsu Siemens selger 3Com-fiendtlige PC-er

Noen bærbare PC-er fra Fujitsu Siemens tar ikke 3Com-nettkort. BIOS-oppgraderingen drøyer.

Noen bærbare PC-er fra Fujitsu Siemens tar ikke 3Com-nettkort. BIOS-oppgraderingen drøyer.

Etter det digi.no erfarer er det problemer med å få trådløse nettkort av typen OfficeConnect fra 3Com til å fungere på bærbare PC-er av typen Amilo A fra Fujitsu Siemens, en modell beregnet på forbrukermarkedet.

Kortene det dreier seg om, bærer WiFi-logoen, og er følgelig sertifisert i henhold til anerkjente standarder.

Etter det digi.no forstår, skal problemet være knyttet til PC-ens BIOS. Kunder har klaget siden årsskiftet, og Fujitsu Siemens har lovet å forsyne forhandlernes supportfunksjoner med en oppgradert versjon.

Den oppgraderte BIOS-en er ennå ikke sendt ut.

I ett tilfelle har en oppgitt kunde fått PC-en erstattet av en ny. Dessverre viste det seg at den nye PC-en hadde nøyaktig samme feil. Her løses problemet for kunden ved at forhandleren stiller med et annet trådløst nettkort.

BIOS – Basic Input Output System – er en serie rutiner som lagres i en egen brikke i PC-en, og kjøres straks PC-en settes i gang. BIOS fungerer som grensesnitt mellom maskinvare og operativsystem.

Nøyaktig hva som er feil med BIOS-rutinen i Amilo A-PC-ene er ikke klart.

Eivind Tellefsen i 3Com Norge forteller til digi.no at også noen Hewlett-Packard-bærbare, av typen Omnibook, har hatt et tilsvarende problem med OfficeConnect-kortene. Feilen var at BIOS leste de første fire bytene i kortenes MAC-adresse feil. MAC-adressen er den entydige adressen som alle nettkort utstyres med fra leverandøren. De første fire bytene identifiserer leverandøren. 3Com har to alternative ID-er til sine trådløse nettkort, og det var bare den ene ID-en som HP-maskinen ikke greide å lese.

I tilfellet HP lot det seg gjøre å komme rundt problemet ved å sette inn kortet etter at PC-en hadde startet. Denne løsningen fungerer ikke i Fujitsu Siemens' tilfelle.

Til toppen