JUSS OG SAMFUNN

Fujitsu Siemens siktet i korrupsjonssaken

Økokrim har tatt ut siktelse mot IT-selskapet i forbindelse med korrupsjons-saken knyttet til Forsvaret.

13. des. 2007 - 07:28

Dataselskapet Fujitsu Siemens er siktet i korrupsjonssaken knyttet til Forsvaret. Også en tidligere ansatt er siktet, opplyser selskapet.

Siktelsen har utgangspunkt i kundepleie av ansatte i Forsvaret. Uregelmessighetene ble avdekket i forbindelse med granskingsutvalget Dalseide II sitt arbeid, som ble levert Forsvarsdepartementet i mai 2007, ifølge en pressemelding fra selskapet.

- Vi tar siktelsen fra Økokrim svært alvorlig. Dette er en svært beklagelig sak som vi gjerne skulle vært foruten, sier Helge Solbakken, direktør i Fujitsu Siemens i Norge.

Samtidig blir det kjent at også flaggkommandør Arne Morten Grønningsæter i Forsvarsdepartementet er siktet av Økokrim, ifølge TV 2. Han ville selv ikke kommentere dette overfor TV-stasjonen. Grønningsæter var blant dem som var med på golftur til Alicante i 2004.

I løpet av to dager har Økokrim gjennomført razziaer hos en rekke forsvarstopper, siktet tolv av dem for korrupsjon og i tillegg siktet Siemens' styreleder, selskapet og en av direktørene for samme forhold. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.