ANALYSER

Fujitsu Siemens skvises i PC-markedet

IDCs tall for fjerde kvartal viser at Fujitsu Siemens har problemer med å følge med.

23. jan. 2008 - 13:08

PC-leveransene i Europa, Midtøsten og Afrika («EMEA») økte med 14,4 prosent i fjerde kvartal 2007, sammenliknet med samme kvartal året før, viser tall fra IDC.

Hele økningen skyldes bærbare: Salget av stasjonære PC-er står stille, mens bærbare øker med 30 prosent. Veksten er størst i de sentrale områdene i Europa, samt i Midtøsten og Afrika.

Tallene for hele 2007 viser 15,8 prosent flere leveranser enn i 2006.

I Vest-Europa er veksten laber. Økningen der skyldes hovedsakelig bedriftsinnkjøp. Disse velger i liten grad Vista, heter det.

De største merkene er de samme som i verden for øvrig, det vil si HP, Acer og Dell: Acer startet 2007 på tredje plass, og avanserte til andre plass. Fujitsu Siemens på fjerde plass er den av de fem største som opplever flest problemer: Veksten fra hele året 2006 til 2007 var 5,2 prosent, langt under markedet. Tallene for fjerde kvartal viser til og med en nedgang i leveranser på 1,5 prosent sammenliknet med samme kvartal i 2006. Det skjer mens Toshiba på femte plass akselererer veksten: Differansen mellom de to er halvert på ett år.

Her er tallene fra IDC. Volumtallene er i antall tusener:

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.