BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fujitsu trapper opp innen lagring

Nye «Eternus»-enheter kan skaleres fra 292 gigabyte til 120 terabyte.

8. juni 2009 - 14:50

Fujitsu, som i Norge har tatt over for Fujitsu Siemens, har revidert sin portefølje innen sikkerhet og lagring, og lagt alt inn under merkenavnet Eternus.

Samtidig lanseres flere nye modeller i Norge.

Inngangsmodellene som tidligere var kjent som FibreCat SX60 og SX80, erstattes av henholdsvis Eternus DX60 og DX80, som skalerer fra 292 gigabyte til 120 terabyte. Forbedringene omfatter redusert energiforbruk, enklere administrasjon og forbedret redundans, ifølge leverandøren. Det er en egen krypteringsløsning, og en funksjon, beskrevet som «EcoMode-funksjon basert på MAID», for at disker som ikke er i bruk, slås av automatisk. En funksjon kalt «Data Block Guard» beskytter dataintegriteten på disk og i systembuffer: Den skal finne og automatisk rette opp eventuell datakorrupsjon.

Skjer det et strømbrudd, slår et system kalt «Cache Protector» inn: Det skriver cacheinnholdet i Raid-kontrollene til flashminne i det strømmen blir borte.

Makasimalt utbygget tilbyr Eternus DX80 120 terabyte.
Makasimalt utbygget tilbyr Eternus DX80 120 terabyte.

Eternus DX-modellene skal kunne koples til opptil 128 servere i SAN-modus. Grensesnittet er Fibre Channel: Fujitsu sier at iSCSI og SAS vil gjøre tilgjengelig. Seinere i år vil man også kunne bruke flashdisker (SSD) i tillegg til vanlige harddisker.

Eternus DX60 er tilgjengelig fra 1. juli. Prisen er oppgitt å starte fra 3800 euro.

En annen nyhet er at Fujitsus virtuelle tapeløsningen for store datasentre, CentricStor VT, erstattes av Eternus CS og Eternus LT. Her er maskinvaren oppdatert og ytelsen forbedret.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.