Full datasvikt i Oljedirektoratet

Oljedirektoratets interne datasystemer har vært nede siden mandag ettermiddag.

Oljedirektoratets interne datasystemer har vært nede siden mandag ettermiddag.

På nettstedet til Oljedirektoratet (OD) kan man lese denne meldingen:

Oljedirektoratets interne datasystemer er midlertidig ute av funksjon. Resultatet er blant annet at vi foreløpig ikke kan lese e-posten vi har mottatt siden mandag kveld. Derfor bør kun telefon eller telefaks benyttes ved kontakt med OD denne uken.

E-post sendt til OD mandag ettermiddag/kveld og i løpet av tirsdag er ikke mottatt i OD. Vi ber derfor om at viktig e-post sendes på nytt.

Fra onsdag er e-posten mottatt i OD, men den kan dessverre ikke leses før over helga. Dette gjelder både postboks@npd.no og OD-ansattes personlige e-postadresser.

Vi beklager ulempen dette medfører for våre kontakter.

Pressekontakt Eldbjørg Vaage bekrefter forholdet overfor digi.no, men sier det er besluttet å ikke opplyse noe mer om årsaken eller andre forhold rundt datasvikten. Hun vil ikke svare på om svikten skyldes et angrep utenfra eller interne forhold.

– Datasvikten får ingen følger for vår beredskap, forsikrer Vaage. – Beredskapen vår bygger på telefonkontakt, og den forbindelsen er intakt, selv om vi ikke kan motta e-post.

Vaage bekrefter at beredskapsordningen benytter seg av direktoratets interne datasystem, men forsikrer at beredskapen er tilfredsstillende selv uten tilgang til datasystemet.

Til toppen