BEDRIFTSTEKNOLOGI

Full fornyelse hos Dell

Store nettbrett – med og uten Windows – og mange nye bærbare til bedriftsmarkedet.

Steve Lalla viste Dells Windows 7-nettbrett for bedriftsmarkedet i går. Legg merke til at assortimentet også omfatter et 10 tommers nettbrett med Android, og Android-baserte Streak i både 5 og 7 tommer.
Steve Lalla viste Dells Windows 7-nettbrett for bedriftsmarkedet i går. Legg merke til at assortimentet også omfatter et 10 tommers nettbrett med Android, og Android-baserte Streak i både 5 og 7 tommer.
9. feb. 2011 - 11:00

Dell melder om sin største oppdatering av klienter til bedriftsmarkedet noensinne. Det lanseres 39 nye produkter, hvorav 24 vil være tilgjengelig i Norge i løpet av noen få uker. Resten ventes nærmere juli.

I likhet med andre pc-leverandører, har feilen på Intels brikkesett Sandy Bridge ført til forsinkelser hos Dell.

– Fordi vi planla å kunne levere de nye pc-ene rundt månedsskiftet februar-mars, har vi unngått å komme i skade for å levere maskiner med feil på brikkesettet, forklarer David Hall i Dell Norge til digi.no. – Vi jobber nå beinhardt med Intel for å komme fram til konkrete datoer slik at vi kan starte å selge de nye modellene.

Lanseringen omfatter to nye 10 tommers nettbrett, et under Android og et under Windows 7.

Windows 7-brettet er blant produktene som kommer nærmere juli. Over sommeren vil altså Dell kunne tilby fire ulike produkter i kategorien nettbrett. Streak 5 med fem tommers skjerm er i praksis en mellomting mellom mobiltelefon og nettbrett. Streak 7 med sju tommers skjerm er i salg i USA og ventes til Norge. Så kommer de to ti tommers-apparatene med henholdsvis Android og Windows 7.

Nettbrett er en utfordring for leverandører til bedriftsmarkedet. Blant Dells nyheter i denne omgang er en ny «convertible tablet», XT3. Dette apparatet er tilpasset den samme type dockingstasjon som alle Dells øvrige bærbare pc-er. Skjermen kan vris og foldes over tastaturet slik at maskinen framstår som et nettbrett. Skjermen kan registrere bevegelse på opptil fire fingre samtidig, noe som demonstreres på denne videoen fra Engadget.

XT3 kan betraktes som en mellomting mellom nettbrett og pc. Dell har dessuten valgt å tilby den samme skjermen som på XT3 som alternativ på nye modeller i Latitude E6000-serien av bærbare til forretningsmarkedet. Berøringsskjermer har vært prøvd tidligere på vanlige bærbare pc-er. Ifølge Hall skal de nye skjermene tilby helt andre muligheter.

– Det som teller på bedriftsmarkedet, er hvordan mobile klienter håndterer egne applikasjoner. Det er viktig å ha kompetanse for å tilpasse eller skrive interne applikasjoner. Bedrifter ser på formfaktoren og vurderer hva som passer best til deres behov. Noen vil ha både pc og nettbrett, andre vil velge en tablet, sier Hall.

Mange av nyhetene til Dell gjelder to familier i Latitude-serien av bærbare pc-er, E5000 og E6000. Disse oppgraderes tidsmessig til nye prosessorer, brikkesett og så videre. E5000 har ifølge Hall et fokus på pris, mens E6000 er mer opptatt av mobilitet, ytelse og langsiktige kostnader.

– Bedrifter som utnytter vPro-teknologien i E6000-modellene med de fordelene for drift og administrasjon det innebærer, vil kunne oppnå vesentlig lavere kostnader, selv om prisen er noe høyere. Med E6000 strekker vi oss også lenger med tanke på konfigurasjon, for eksempel med mulighet for dedikert grafikkort.

Andre nyheter er innen stasjonære pc-er, med flere Optiplex-modeller hvorav en liten «alt-i-ett» løsning.

For brukere med spesielle behov innen grafikk og ytelse, har Dell oppdatert flere modeller innen arbeidsstasjonsserien Precision, blant annet T1600 med ISV-sertifisering på applikasjoner som AutoCad og Pro/Engineer. Her kan man velge både Intel Core og Xeon-prosessorer, samt mellom ulike grafikkalternativer. Det er videre lansert to nye mobile arbeidsstasjoner i Precision-familien, M6600 og M4600.

Det loves flere detaljer om pris og konfigurasjonsmuligheter de kommende ukene. Dell Norge har invitert pressen til en presentasjon av lanseringene 22. februar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.