Full forvirring om Memphis

Når man er så stor som Microsoft, er det vanskelig for den venstre armen å vite hva den høyre armen driver med.

Når man er så stor som Microsoft, er det vanskelig for den venstre armen å vite hva den høyre armen driver med.

Forvirring kan nok skje overalt, men når temaet har så høy profil som utgivelsesdatoen for oppfølgeren til Windows 95, er nivået på forvirringen som strømmer ut fra Microsoft overraskende høyt.

Ifølge CNET dukket det opp motsigende rapporter i forrige uke da selskapets gruppe for levering av løsninger publiserte detaljer om leveringsdatoene for Memphis i juliutgaven av gruppens Solution News nyhetsbrev. I nyhetsbrevet ble det hevdet at Memphis ville være i butikkene innen 1. november.

Dette virket klart nok, inntil Windows-teamet benektet at de hadde gitt datoen til nyhetsbrevets utgiver og kalte informasjonen for "unøyaktig".

- Ingen har snakket med meg eller utviklerne av Memphis, sier Adam Taylor, produktsjef for Windowsgruppen, til CNET. - Jeg er kilden for den slags informasjon, og dette har ikke kommet fra oss.

Taylor gjentar at Microsoft håper å lansere Memphis innen slutten av året, men at det er mulig at det ikke vil skje før i begynnelsen av 1998.

Ifølge Microsoft vil de vente med å utgi Memphis til alle beta-testerne er fornøyd med produktet. Dette vil derfor bli sett på som viktigere enn dataforhandlernes salgssesong før jul.

Nå undervurderer Microsoft forhandlernes betydning. Nyhetene ved Memphis er først og fremst støtte nye typer av maskinvare. De som virkelig ønsker Memphis er trolig PC-produsenter som bygger inn nytt utstyr og egenskaper i maskinene sine.

Forhandlerkanalen vil bli enda viktigere for Memphis nå som Microsoft flyttet fokus til NT som det viktigste operativsystemet for bedrifts PC-er. Med en ny versjon av NT iløpet av neste år, er det mindre sannsynlig at bedriftskunder oppgraderer sine Windows 3.1 eller 95 maskiner til Memphis.

Til toppen