Full krangel mellom Skype og Fring

Videotjenestene langer ut mot hverandre.

Det er slutt på Skype-støtten i klientene til Fring. Vi er blokkert, hevder selskapet. - Løgn, sier Skype.
Det er slutt på Skype-støtten i klientene til Fring. Vi er blokkert, hevder selskapet. - Løgn, sier Skype.

Videotjenestene langer ut mot hverandre.

Det har brutt ut full krangel mellom lynmeldings- og videokonferansetjenesten Skype og utfordreren Fring.

I forrige uke lanserte Fring videokonferanse med støtte for 3G-mobilnett til nye iPhone 4. Apples egen tjeneste for videosamtaler, FaceTime, støtter til sammenligning foreløpig bare trådløse nett.

Men kort tid senere ble denne funksjonaliteten i Fring stoppet. Selskapet hevder det skyldes at de nå er blokkert av Skype.

Slutt på fire års samarbeid

Fring skriver at de er utsatt for et regelrett bakholdsangrep. Siden starten i 2006 har de støttet kommunikasjon mellom egne brukere, samt mot brukere av tredjeparts infrastruktur, blant annet gjennom Skype.

Nå er det slutt på de lykkelige dagene med samarbeid.

- Skype, som tidligere var en forkjemper for åpen kommunikasjon, nekter all konkurranse i kjølvannet av våre innovative mobile løsninger, heter det i en pressemelding.

I et blogginnlegg går de enda lenger og kaller konkurrenten for «feiginger». De gjør også et stort poeng ut av at Skype-støtten er borte ved å markere dette med et forbudsskilt på nettsidene sine.

Skype avviser anklagene. I et blogginnlegg skriver selskapet at Fring lyver og at de ikke har blokkert konkurrenten.

- Tvert i mot var det Fring som selv stoppet støtten for videosamtaler med Skype på iPhone 4 fredag i forrige uke, hevdes det.

Videre skriver Skype at Fring i lengre tid har brutt med API- og lisensbetingelsene for tilgang til deres infrastruktur. Det skal ifølge innlegget ha vært ført diskusjoner mellom de to selskapene om å løse denne tvisten i minnelighet.

- Frings misbruk av vår programvare har over tid skadet vårt gode navn og rykte. Vi oppfordrer utviklere til å lage produkter som fungerer sammen med Skype, men de må naturligvis støtte våre ulike API-betingelser.

- Utviklere som ikke følger disse betingelsene risikerer rettslige skritt, truer Skype.

Til toppen