KARRIERE

Full krise i HP

- Leo Apotheker får sparken som toppsjef.

Leo Apotheker (58) skal være ferdig som toppsjef i HP.
Leo Apotheker (58) skal være ferdig som toppsjef i HP. Bilde: HP
22. sep. 2011 - 11:49

HPs ferske konsernsjef kan få sparken, bare elleve måneder etter han begynte i stillingen.

Leo Apothekers korte regjeringstid er nå over, hvis vi skal tro New York Times, Bloomberg og Wall Street Journal.

Styret skal være svært misfornøyd med selskapets utvikling, og ønsker nå å fjerne ham. Erstatningen er allerede blinket ut, i form av tidligere toppsjef i e-handelsgiganten eBay, Meg Whitman, som også er styremedlem i HP.

Hun er den mest aktuell kandidaten som ny konstituert konsernsjef, sier flere anonyme kilder til en rekke anerkjente amerikanske medier.

Hewlett-Packard er et av de eldste og mest respekterte IT-selskapene. Men det nytter ikke å leve på gammel storhet. De siste årene er det andre selskaper, som Google, Facebook og Apple, som har fremstått langt mer nytenkende og innovative i Silicon Valley.

Under Apothekers ledelse har aksjekursen til HP stupt nesten 50 prosent. En markedsverdi tilsvarende 40 milliarder dollar har smuldret bort. Det er den dårligste utviklingen av selskapene på Dow Jones-indeksen.

I forrige måned sjokkerte Apotheker da han varslet at verdens største pc-produsent ville spinne ut pc-produksjonen. Han la ned all produksjon av webOS-baserte nettbrett og mobiltelefoner, og kjøpte programvareselskapet Autonomy. Det kostet dem over 10 milliarder dollar – en drøy overpris, ifølge bransjeanalytikere.

Hvis Apothekers dager som HP-sjef er talte blir han den tredje konsernsjefen de sparker på rad. Ifølge Wall Street Journal blir fallskjermen hans på 35 millioner dollar.

Kilder:
NY Times, Wall Street Journal, Bloomberg

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.