RESULTATERFINANS

Full krise i HTC

Utsetter salgsstart av nytt flaggskip.

HTCs toppsjef, Peter Chou, lanserte flaggskipet One tidligere i år. Men salgsstarten er utsatt og resultatene uteblir.
HTCs toppsjef, Peter Chou, lanserte flaggskipet One tidligere i år. Men salgsstarten er utsatt og resultatene uteblir. Bilde: Simon Dawson/Bloomberg via Getty Images/All Over Press
8. apr. 2013 - 13:20

Taiwanske HTC sliter i konkurransen med Apple og Samsung. Selskapet leverte mandag et kvartalsregnskap som viste et overskudd på fattige 85 millioner taiwanske dollar, 17,5 millioner norske kroner. Samme kvartal i fjor leverte selskapet et overskudd på 1 milliard taiwanske dollar, eller 210 millioner kroner. Det melder nyhetsbyrået Reuters mandag.

Omsetningen endte på 42,8 milliarder taiwanske dollar, 8,9 milliarder norske kroner. Dette er langt lavere enn forventet og resultatet ble ikke tatt godt imot på børsen i Taipei. Selskapets aksjer falt med 2,2 prosent, men har det siste året mer enn halvert seg.

Men at HTC har levert kjedelige regnskaper de siste kvartalene er en sak. Vel så alvorlig er at selskapets nye flaggskip, HTC One, sin debut i markedet er utsatt. Denne telefonen skulle «redde» HTCs fallende posisjon i markedet.

Problem med å få fatt i nok kamerakomponenter gjør at selskapet bare fikk introdusert sitt nye flaggskip i tre markeder innen utgangen av første kvartal. Planen var å slippe produktet løs i 80 markeder.

Det er ikke ventet at produktet vil komme i salg i de viktige amerikanske, europeiske eller asiatiske markedene før slutten av april. Dermed vil HTC ikke få noe forsprang på Samsungs Galaxy S4, som blir sluppet i 155 land i slutten av april.

At HTC har lansert en «Facebook»-telefon vil ikke bidra til å snu trenden, mener analytikere. Forrige uke ble det kjent at sosiale medie-giganten har laget sitt eget Android-skall (Facebook Home), som blant annet vil figurere på en ny HTC-telefon.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.