Full mobildekning på danskebåten

En avtale mellom DFDS og MCP legger opp til full mobildekning på danskebåten, også i åpne farvann.

En avtale mellom DFDS og MCP legger opp til full mobildekning på danskebåten, også i åpne farvann.

Maritime Communications Partner (MCP) er et selskap etablert høsten 2002, i dag i hovedsak eid av Telenor ASA, Northzone Ventures og Ugland Invest. Det er spesialist på løsninger for mobildekning om bord i skip i åpne farvann.

Tidlig i august ble det åpnet for et prøveprosjekt med GSM-dekning om bord i Stena Scandinavica på strekningen mellom Göteborg og Kiel.

I går meldte selskapet at det har inngått en avtale med DFDS som vil sikre GSM-dekning på seks ferger, i første omgang Crown of Scandinavia og Pearl of Scandinavia på strekningen Oslo–København.

Løsningen vil gi både mannskap og passasjerer tilgang til mobiltelefontjenester under hele ferden, også inne i lugarene. Fartøyet utstyres med egen basestasjon og en rekke antenner. Koplingen fra fartøyet går via satellitt.

Passasjerene vil ikke merke at MCP tar over for den landbaserte operatøren, annet enn ved at det står MCP i operatørfeltet på mobiltelefonens standardskjermbilde. MCP vil inngå roamingavtaler med aktuelle landbaserte operatører.

Det er ikke opplyst noe om prisnivået på tjenesten, som i første omgang omfatter tale og SMS, ikke WAP og GPRS.

MCP tar sikte på å tilby løsningen til ferge- og cruiserederier over hele verden. Det skal blant annet pågå samtaler om mulige prøveprosjekter på strekningen mellom Dover og Calais.

    Les også:

Til toppen