JUSS OG SAMFUNN

Full panikk rundt PC-kjøp til skolene

Elever på videregående skoler skal ha sin egen PC til skolestart, men skolene er slett ikke klare.

I fjor høst startet det digitale løftet i skolene, og det har vært svært varierende praksis for hvordan elevene skal finansiere innkjøp av PC for bruk i skolene.

I mars åpnet kunnskapsminister Øystein Djupedal for at fylkeskommunen skal dekke PC. Noen skoler har fått dekket alt av PC-utgifter, mens andre er blitt pålagt en egenandel.

Nå er det full kaos for hastekjøp av PC-er til skolestart til høsten. I siste liten før sommerferien jobbes det på spreng for å finne løsninger på digitale forventninger, skriver Aftenposten.

    Les også:

Departementets forskrifter om hvordan bærbare PC-er skal innføres og betales er ennå ikke klare. Det skaper hodebry for landets fylkeskommuner som eier de videregående skolene.

Fylkeskommunene løser nemlig problemet på ulike måter. I Oslo skal det fortsatt være stasjonære PC-er. I Nordland skal elevene selv kjøpe PC-er mot et tilskudd på 4000 kroner per elev, mens i Aust-Agder kjøper de i første omgang inn PC-er til en tredel av elevene i første klasse på videregående skole.

I tillegg kreves det at skolene trådløse nettverk på plass og skolerte lærere, noe som slett ikke er på plass alle steder.

HP og Dell er blant PC-leverandørene som skor seg på det digtale løftet. Bare HP har avtale med flere fylkeskommuner og skoler om leveranse av 30.000 PC-er. Med drift og support koster avtalen 7.000 kroner for tre år.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.