Full priskrig på databaser

IBM svarer nå på Oracles priskutt for små og mellomstore bedrifter med et kanskje enda bedre tilbud.

IBM svarer nå på Oracles priskutt for små og mellomstore bedrifter med et kanskje enda bedre tilbud.

Dårligere tider har økt prispresset for de store programvarehusene, noe som har fått dem til å satser hardere på de små og mellomstore bedriftene. For å presse Microsoft og Oracle, kutter nå IBM prisen på sin DB2-database.

Tilbudet er et direkte svar på Oracles priskutt for to uker siden. Oracle Standard Edition gir små og mellomstore bedrifter den fulle Oracle-databasen i to billigere versjoner: En med fem brukerlisenser til 6620 kroner og en med ubegrenset antall brukere til 40.690 kroner. Begrensningen er at databasen bare kan brukes på en server med en prosessor.

    Les også:

IBMs tilbud løfter billig-databasen til litt større bedrifter, for DB2 Express kan brukes på servere med to prosessorer. Men IBMs prising møter bare Oracle på versjonen med fritt antall brukere. Pakke ble lansert av IBM på fredag til en pris på 3899 dollar, noe som trolig ender opp i nærheten av Oracles 41.000 kroner.

Express-navnet indikerer at IBM har forenklet oppsett og konfigurasjon av databasen.

- IBM Norge skal lansere tilbudet på onsdag her i Norge, bekrefter IBM Norge overfor digi.no.

- IBMs tilbud er rettet mot noe større bedrifter enn vårt, sier Harald Løvvik, markedsdirektør hos Oracle Norge til digi.no. IBM er en viktig konkurrent for oss internasjonalt, men her i Norge kom selskapet senere i gang med partnerarbeidet og er således en mindre konkurrent, hevder han.

Til toppen