Full stopp for betautdelingen

Microsoft uten nok serverkapasitet til å takle interessen for Windows 7 beta.

Full stopp for betautdelingen

Microsoft uten nok serverkapasitet til å takle interessen for Windows 7 beta.

Betaversjonen av Windows 7 ble i går gjort allment tilgjengelig for nedlasting, men etter bare noen timer ble det klart at interessen var større enn kapasiteten til Microsofts systemer kunne håndtere.

Websiden som Microsoft hadde oppgitt som inngangsport for interesserte betatestere inneholder nå ingen informasjon om betatestingen. Heller ikke om hvorfor man ikke får tilgang til betaversjonen, slik det ble lovet.

Men websiden de heldige første som slapp gjennom før serverne ikke taklet presset mer, forteller at Microsoft er i ferd med å legge til flere servere for å håndtere etterspørselen. Men det tok mange timer før denne informasjonen kom på plass, og ingenting har skjedd siden i morgentimene i dag.

Problemet ser ut til å være knyttet til registreringen som i teorien er nødvendig for å få lastet ned betaversjonene (32- og 64-bits). I praksis er nok registreringen bare nødvendig for å få en produktnøkkel til betaversjonen. For mange kilder oppgir at man fortsatt kan laste ned betautgavene ved hjelp av direkte lenker.

32-bits utgaven skal være tilgjengelig her, mens 64-bitsutgaven skal kunne lastes ned her.

digi.no kan dog ikke garantere at dette er de endelige betaversjonene.

Man må i tillegg ha en produktnøkkel for å kunne bruke betaversjonen. Det skal ifølge Microsoft bare deles ut 2,5 millioner lisenser til betautgaven. Lisensene skal være gyldige til den 1. august i år. Etter det vil ikke betaversjonen kunne brukes.

Til toppen