Full stopp for Notars Supersøk

Trondheim Tingretts dom mot Notars Supersøk definerer grenser for Internett-design.

Trondheim Tingretts dom mot Notars Supersøk definerer grenser for Internett-design.

Notar lanserte i oktober en søkeside, Supersøk, som ble markedsført som størst og som gikk rett inn i konkurrentene Finn og Tindes boligdatabaser med bruk av deres logo på nettstedet.

I en fersk kjennelse fra Trondheim Tingrett forbys Supersøk inntil videre å tilby søk hos konkurrenten Finn.no. Supersøk kan heller ikke lenger markedsføres som størst eller bruke varemerket Finn som tekst eller logo på nettstedet sitt, skriver Dagens Næringsliv.

Finn har gjentatte ganger fått avslag på søksmål for virksomheter med navnelikhet. Finn tapte også lenkesøksmålet mot Notar i januar. Utfra både åndsverksloven og markedsføringsloven fant tingretten å måtte avvise søksmålet fra Finn som dessuten måtte ut med 90.000 kroner i saksomkostninger.

Men denne gangen gikk det veien for Finn. I kjennelsen påpeker retten av Supersøk kamuflerer vesentlig informasjon, som for eksempel at det er vanskelig for brukeren å oppdage at de faktisk er inne på Finns side.

- Vi er svært godt fornøyd med å få rettens støtte for at Notar tilsniker seg kunder som forledes til å tro at de søker i nøytrale databaser, sier Finns advokat Halvor Manshaus til DN.

Daglig leder Eivind Rodem i Notar vil anke kjennelsen.

Til toppen