BEDRIFTSTEKNOLOGI

Full UMTS-forvirring

Det hersker full forvirring om den polske UMTS-tildelingen. Tele Danmark vet ikke om selskapet nå er innehaver av en GSM eller UMTS-lisens.

Ole-Andreas Krohn
8. des. 2000 - 10:41

I forbindelse med den polske tildelingen av UMTS-lisenser er det nå blitt noe forvirring rundt det videre forløpet. Det kan se ut som gjennomføringen av en god gammeldags polsk riksdag gjør det vanskelig for teleoperatørene å henge med i svingene.

Tre selskaper, dagens tre GSM-operatører, skulle i første omgang ha fått tildelt lisenser. Det var fem lisenser skulle auksjoneres bort, men blant annet på grunn av den høye prisen var det bare dagens tre operatører som var interessert, dog halvhjertede.

Etter mye frem og tilbake sist tirsdag skal auksjonen til slutt ha blitt avlyst. Den polske regjeringen annonserte deretter at det vil bli avholdt en ny auksjon i 2003 og at dagens tre løpende lisenser i første omgang er forlenget.

Det som er uklart er i dermed om disse forlengelsene gjelder GSM eller UMTS-lisenser.

Ifølge Bloomberg har nemlig lisensene blitt forlenget for samme beløp som UMTS-lisensene skulle koste. De tre operatørene har dermed nemlig hver seg betalt 650 millioner euro for disse forlengede lisensene.

- Vi venter med spenning på utviklingen i Polen, men vi vet enda ikke om Polkomtel har fått en UMTS-lisens. Men vi regner med at saken er oppklart i løpet av neste uke, sier Tele Danmarks pressesjef Max Stougaard til danske RB-Børsen.

Tele Danmark vet altså foreløpig ikke om selskapet er innehaver av en UMTS-lisens. Tele Danmark eier nesten 20 prosent av den polske operatøren Polkomtel.

De polske politikerne hadde håpet å få inn en del penger i forbindelse med auksjonen. Nå kan det se ut som de innkasserer drøye 1,9 milliarder euro i første omgang. Så kan de jo heller diskutere hva som er kjøpt senere.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.