Fullførte kjøpet av Logica

Britenes siste store IT-tjenesteselskap er slukt av kanadiske CGI.

Fra CGIs hjemmeside idag. Det kanadiske konsernet er tydelig stolt over innlemmelsen av britiske Logica.
Fra CGIs hjemmeside idag. Det kanadiske konsernet er tydelig stolt over innlemmelsen av britiske Logica.

Britenes siste store IT-tjenesteselskap er slukt av kanadiske CGI.

Det kanadiske IT-tjenesteselskapet CGI melder at de har fullført oppkjøpet av Logica, den siste store britiskeide leverandøren av IT-tjenester.

Oppkjøpet ble kjent 31. mai, og det ble en stund spekulert i muligheten for budkrig om Logica. De første dagene etter at CGIs bud på 1,05 pund per Logica-aksje ble kjent, holdt kursen seg i overkant av 1,08 pund.

Det kom imidlertid ikke noe konkurrerende bud, og på aksjonærforsamling 16. juli fikk styret 99,54 prosent flertall for å selge Logica til CGI. Da var også alle regulatoriske hindringer forsert.

Budet på 1,05 pund per aksje verdsetter Logica til 1,7 milliarder pund. CGI overtar også Logicas nettogjeld på 322 millioner pund. Den samlede kostnaden er følgelig i overkant av 2,0 milliarder pund, tilsvarende nesten 19 milliarder kroner.

Det samlede selskapet får en stab på 72 000 profesjonelle IT-folk fordelt på 40 land, med en pro forma årsomsetning på 10,4 milliarder kanadiske dollar, tilsvarende 62,3 milliarder kroner.

Logica gjennomførte flere store oppkjøp fra midt på 2000-tallet, blant annet nordiske VM-data i 2006, samt franske Unilog og portugisiske Edinfor.

Da CGIs kjøp av Logica ble kjent 31. mai, pekte Financial Times på hvordan kjøpet skaper et hull innen britisk IT, etter HPs kjøp av Autonomy og Vista Equitys kjøp a Misys. Andre britiske IT-storheter er brikkekonstruktøren ARM, forretningsprogramvareleverandøren Sage og Aveva som utvikler programvare for konstruksjon av skip og oljerigger. Av disse særlig Sage oppkjøpskandidat.

I 2000 hadde Storbritannia 57 børsnoterte IT-selskaper. I 2007 var antallet nede i 36, og nå er det nede i 29, heter det i en annen kommentar i Financial Times.

Til toppen