Fullførte oppkjøpet av WhatsApp

Facebook betaler i praksis flere milliarder dollar mer enn først antatt.

Fullførte oppkjøpet av WhatsApp
WhatsApp er tilgjengelig for en rekke mobilplattformer. Bilde: Alex Milan Tracy/NurPhoto/SIPA/All Over Press

Facebook kunngjorde i går at selskapet har fullført oppkjøpet av meldingstjenesten WhatsApp. Dette skjer bare få dager etter at oppkjøpet ble godkjent av EU-kommisjonen.

Planene om oppkjøpet ble opprinnelig gjort kjent i februar i år og ble da omtalt som den nest største teknologi-oppkjøpet noen sinne, med en samlet verdi 19 milliarder dollar. Av dette utbetales ikke mer enn 4,59 milliarder dollar kontant, ifølge Reuters. Resten av betalingen består av 178 millioner Facebook-aksjer nå, og ytterligere 46 millioner aksjer til WhatApp-ansatte over en periode på fem år.

WhatsApp-gründer Jan Koum vil i løpet av de neste fem årene motta 24,9 millioner bundne Facebook-aksjer, dersom han forblir ansatt i selskapet. Ut fra dagens aksjekurs har disse en verdi på omtrent 1,9 milliarder dollar.
WhatsApp-gründer Jan Koum vil i løpet av de neste fem årene motta 24,9 millioner bundne Facebook-aksjer, dersom han forblir ansatt i selskapet. Ut fra dagens aksjekurs har disse en verdi på omtrent 1,9 milliarder dollar. Bilde: Robert Schlesinger/dpa/Corbis/All Over Press

Dette avtalen har vært lønnsomt for WhatsApp-eierne, for i løpet av de siste månedene har verdien på Facebook-aksjene steget kraftig, slik oppkjøpet nå har en verdi på 21,8 milliarder dollar, ifølge Reuters.

WhatApp har drøyt 70 ansatte og holder til i Mountain View, California. Tjenesten har mer enn 600 millioner månedlige brukere.

    Les også: