Funcom blør penger, ikke spillere

Conan-spillerne blir, men finansdirektøren fikk nok.

Funcom blør penger, ikke spillere

Conan-spillerne blir, men finansdirektøren fikk nok.

Nedturen forsetter for Funcom. Den norske spillprodusenten la i dag frem et kvartalresultat som ikke tegner godt.

I fjor ga selskapet ut det etterlengtede onlinespillet «Age of Conan», og meldte siden om rekordsalg. Gode anmeldelser og stor interesse blant spillere snudde imidlertid raskt, da det viste seg at spillet ikke klarte å følge opp forventningene.

Det mange hadde håpet kunne bli en pengemaskin er i stedet blitt et tapssluk.

Selskapet tapte i fjor 30 millioner dollar, eller rundt 205 millioner norske kroner. Mesteparten av dette beløpet belastes regnskapet i fjerde kvartal.

Verdien av Conanspillet skrives i perioden ned med 19 millioner dollar, rundt 128 millioner kroner. Dette skyldes at Funcom for fremtiden forventer mindre inntekter fra spillet enn tidligere antatt.

- Abonnementsmassen til Age of Conan har de siste månedene holdt seg relativt stabil, samtidig har den gjennomsnittlige spilletiden økt noe, opplyser Funcom-sjef Trond Arne Aas i en børsmelding.

Ny nøkkelperson forsvinner

I fjor høst forlot produktsjef Gaute Godager selskapet. Samtidig med dagens resultatfremleggelse varsler enda en av Funcoms nøkkelpersoner at de har fått nok.

Finansdirektør Olav Sandnes har sagt opp sin stilling i spillselskapet. Sandnes har arbeidet i Funcom siden 2006, og oppgir at han nå vil prøve seg i en helt annen bransje.

- Funcom har et stort potensial basert på en unik kombinasjon av ferdigheter i et raskt voksende globalt marked. Jeg ønsker Trond Aas og resten av virksomheten lykke til med å realisere selskapets fulle potensial, sier han i en kommentar.

Forventer færre inntekter

Funcom forventer at inntektene fortsatt vil falle. Etter forrige kvartalsrapport varslet selskapet at de trodde Age of Conan ville dra inn mellom 8 og 10 millioner dollar, mens fasiten endte på 8,7. For første kvartal 2009 senkes forventningene til mellom 6 og 8 millioner dollar.

Funcom fremholder i rapporten at de ikke vil trenge kapitaltilføring i 2009, og oppgir at de fortsetter å investere tungt i både Age of Conan og de andre onlinespillene som selskapet jobber med.

    Les også:

Til toppen