Funcom fikk millionbot. Kunne vært mye verre

–  I utgangspunktet ligger bøtenivået for denne type kriminalitet vesentlig høyere, sier Økokrim.

Funcom fikk millionbot. Kunne vært mye verre
Funcom har slitt kraftig med inntjeningen de siste årene. Nå får de også en millionbot av Økokrim for brudd på verdipapirloven. Bilde: Funcom

Funcom vedtar å betale en bot på 1,5 millioner kroner for brudd på verdipapirloven.

Dette gjelder ulovlig markedsmanipulasjon og manglende føring av innsidelister, et forhold det norske spillselskapet har vært siktet for.

Økokrim gjennomførte sin razzia i selskapets lokaler på Skøyen i Oslo. Det skjedde i januar 2014.

–  Saken mot selskapet Funcom er med dette avsluttet, sier førstestatsadvokat Hans Christian Koss i Økokrim til digi.no.

Boten relaterer seg til lanseringen av spillet «The Secret World» og informasjon sendt ut av selskapet til markedet i peioden fra oktober 2011 til august 2012, opplyser Funcom i en børsmelding.

Funcom opplyser at de har samarbeidet med Økokrim om etterforskningen.

–  Det ligger til grunn at Økokrim er overbevist om at Funcom har gjort som beskrevet i forelegget, og at vi mener å kunne bevise dette for en domstol. På bakgrunn av dette har selskapet akseptert forelegget, sier Koss.

Boten kunne vært mye høyere

Svakt salg og flere feilslåtte satsinger har ført til at Funcom, som er Norges største og mest kjente spillselskap, sliter kraftig med økonomien. Tidligere i sommer kom det frem at selskapet hadde problemer med å dekke sine kostnader og låneforpliktelser.

Økokrim har tatt hensyn til dette. I motsatt fall ville boten være langt høyere. Økokrim ser svært alvorlig på manipulasjon av markedsinformasjon. Det skyldes at tillit til verdipapirmarkedet er avgjørende for finansiering av norsk næringsliv. 

–  I hvilken grad har Funcom sin økonomiske situasjon vært avgjørende for botens størrelse?

–  I utgangspunktet ligger bøtenivået for denne type kriminalitet vesentlig høyere. Som forutsatt i loven er den konkrete boten fastsatt i lys av den anstrengte økonomiske situasjonen som selskapet har opplyst om i børsmeldinger, sier førstestatsadvokat Koss til digi.no.

Det siste året har aksjekursen deres rast nærmere 70 prosent. Markedsverdien til selskapet før Oslo Børs starter handelen fredag morgen er på 118 millioner kroner.

Les også: Funcom sliter

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.