RESULTATERFINANS

Funcom legger ned i Kina

Tar flere grep i pågående kuttrunde.

Funcom legger ned avdelingen i Kina og kutter i staben for å skape lønnsomhet. Nettbrett- og mobilspill er satsingen fremover, i tillegg til forvaltning av deres tre store MMO-titler.
Funcom legger ned avdelingen i Kina og kutter i staben for å skape lønnsomhet. Nettbrett- og mobilspill er satsingen fremover, i tillegg til forvaltning av deres tre store MMO-titler. Bilde: Funcom/digi.no
25. jan. 2013 - 09:58

Det norske spillselskapet, som i fjor måtte kvitte seg med halvparten av staben, er nå midt oppe i en ny slakterunde.

Som firmaet nylig fortalte digi.no må de stenge ned kontorer og redusere utgifter. Fredag kom de med en oppdatering om restruktureringsprosessen i en børsmelding.

Den viser at Funcom etablerer et sentralisert utviklerteam ved avdelingen i Raleigh i den amerikanske delstaten North Carolina. Dette studioet får i hovedoppgave å vedlikeholde og utvide selskapets tre live online-titler, altså Secret World, Age of Conan og Anarchy Online.

Deres canadiske studio i Montreal skal arbeide med nye, ennå ikke annonserte prosjekter, myntet på nettbrett og smartmobiler. Staben i Canada skal også slankes.

Etter å ha brent seg på tidkrevende og kostbare storutgivelser, har Funcom lagt om strategien sin. Planen fremover er å satse på enklere, nettbaserte spill som det kommende Lego Minifigures.

Kina-exit

Videre vil Funcom stenge kontoret i Beijing, som ble opprettet tilbake i 2005. Det betyr at de trekker seg ut av Kina.

Hvor mange hoder som forsvinner ut av Funcom er ennå ikke klart. Selskapet har i disse dager om lag 200 ansatte.

- Restruktureringen er fortsatt pågående og vi vil oppdatere markedet med faktiske tall når prosessen er fullført, skriver selskapet om nedbemanningen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.