RESULTATERFINANS

Funcom lekker penger

Nå håper selskapet at nytt storspill vil redde resultatet.

Funcom taper penger i årets tredje kvartal, og venter tap i inneværende kvartal. Men selskapet setter sin lit til at The Secret World, som lanseres neste år, vil sørge for klingene mynt i kassen. Bildet er fra spillet.
Funcom taper penger i årets tredje kvartal, og venter tap i inneværende kvartal. Men selskapet setter sin lit til at The Secret World, som lanseres neste år, vil sørge for klingene mynt i kassen. Bildet er fra spillet. Bilde: Funcom
11. nov. 2011 - 10:16

Det norske spillselskapet Funcom kunne fredag presentere et begredelig resultat for tredje kvartal. Hver gang selskapet omsetter for fem kroner, renner det nemlig ut to kroner fra selskapet. Det skriver finansnettavisen E24.

Før skatt endte resultatet på 3,1 millioner dollar, 18 millioner norske kroner, i minus. Samme periode i fjor fikk selskapet et positivt resultat på en halv million dollar. Men omsetningen steg betydelig i perioden.

Fra andre til tredje kvartal i år økte selskapet sine inntekter med 55 prosent, fra 3,1 millioner dollar til 4,8 millioner dollar. Det melder E24, som videre kan opplyse om at noe av det svake resultatet skyldes valutatap.

Resultatene blir ikke godt tatt imot på Oslo Børs, der selskapets aksjer er notert. I skrivende stund er kursen ned over åtte prosent.

Funcom melder også at de vil hente inn mer kapital gjennom å utstede et konvertibelt lån. Dette er et lån hvor lånegiver kan omgjøre det utestående til aksjer på et senere tidspunkt. Planen er å hente inn et sted mellom 10 og 15 millioner dollar, hvorav 7,5 millioner dollar allerede skal være i boks. Det melder selskapet i resultatrapporten som ble presentert fredag.

Selskapet forventer imidlertid nedgang i inntektene for fjerde kvartal, ettersom inntektene for spillet Age of Conan synker. Nå satses alt på storsatsningen «The Secret World». Selskapet forventer nemlig inntekter på hele 1,2 milliarder kroner det første året etter lanseringen av dette spillet.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.