Funcom med bunnotering

Spillselskapets børsverdi har aldri vært lavere. Markedet reagerer på innsidesalg og spillerflukt.

Funcom med bunnotering

Spillselskapets børsverdi har aldri vært lavere. Markedet reagerer på innsidesalg og spillerflukt.

Aldri før har et norsk selskap satset mer på spill enn norske Funcom med storspillet Age of Conan. Spillet har til nå kostet anslagsvis 200 millioner kroner bare i utvikling.

Selskapet har vært en børsfavoritt blant mange småsparere. Godt hjulpet av til dels svært gode spillanmeldelser og massiv markedsføring nådde selskapet en foreløpig kurstopp rett etter Conan-lanseringen den 20. mai.

Da priset markedet Funcom-aksjen til 54 kroner, og selskapets verdi til drøyt 2,9 milliarder kroner

Fra sitt hovedkontor på Skøyen i Oslo kunne selskapet melde at de var fornøyd med lanseringen, og etter en måneds tid var nærmere 700 000 eksemplarer solgt.

Misfornøyde spillere

Det gode førsteinntrykket ble senere overskygget en serie klager fra spillere. Mange har ytret sin frustrasjon over feil i spillet, og det har vært en del kritikk om manglende innhold - spesielt på spillets høyere nivåer.

Funcom har hele tiden jobbet hardt med å forbedre spillet, og svakheter og ubalanse rettes opp i ukentlige feilfikser.

Da selskapet i forrige uke la frem resultatene for andre kvartal, hadde salgstallene for Conan steget til 800 000. Noe overraskende ble også antallet aktive abonnenter presentert.

Spillet har 415 000 aktive spillere, et tall som regnes som nedslående. Mange har dermed sagt opp kontoen etter å ha spilt den første måneden som er inkludert med spillet.

Etter børsen stengte fredag i forrige uke ble det klart at selskapets konsernsjef Trond Aas solgte en del av sine aksjer i Funcom. Aas begrunner salget med et behov for penger til å betale formueskatt.

Nyheten førte til at Funcom startet denne uken med et kraftig fall på børsen.

I går ble det også klart at Jan Inge Torgersen forlater spillselskapet. Torgersen var direktør for Funcoms sveitsiske avdeling. I forbindelse med avgangen solgte han samtidig et mindre antall aksjer i selskapet.

Selv begrunner han beslutningen med familiære grunner, og at han nå skal flytte hjem til Stavanger.

Den pressede Funcom-aksjen sank mot slutten av gårsdagen til 13,20 kroner. Det er den laveste verdien i aksjens historie, og mindre enn da selskapet gikk på børs i desember 2005.

Senere i høst er det ventet at Conan får sterk konkurranse fra «Warhammer Online», et spill mange har store forventninger til. Samtidig blir ekspansjonspakken «Wrath of the Lich King» lansert til «World of Warcraft, noe som vil gjøre konkurransen enda hardere for Funcom.

    Les også:

Til toppen