Funcom raser på børsen

Faller dager etter storlansering.

Funcom raser på børsen
Spillselskapet Funcom, som denne uken lanserte storspillet The Secret World, raser på børsen fredag. Ingen vet hvorfor. Bilde: Funcom

Det norske spillselskapet Funcom lanserte denne uken sitt nye storspill The Secret World. Forventingene til at dette skal bli en suksess har vært stor, både i spillbransjen men ikke minst på børsen.

Funcom er avhengig av å få en skikkelig suksess og investorene er ikke overraskende svært nervøse for mottagelsen. Aksjekursen har beveget seg oppover i forkant av storlanseringen denne uken, men fredag ettermiddag gikk proppen ut.

Klokken 13.15 fredag ettermiddag var aksjen handlet til 11,1 kroner på børsen, noe som er en nedgang på 17,2 prosent siden sluttnotering torsdag. Så langt fredag har Funcom-aksjer for rett under 50 millioner kroner skiftet eiere.

- Vi vet ikke hvorfor aksjen faller så mye. Enten så har det lekket ut informasjon, hvilket er lite sannsynlig, eller så aksjen rett og slett påvirket av det svake sentimentet i aksjemarkedet. Det kan være at noen mener at det ikke går bra med lanseringen av spillet, og vi får en selvforsterkerende effekt. Gevinstsikringen kommer i kjølvannet av dette, sier analytiker Espen Torgersen i Carnegie til økonominettavisen E24.

Avisen skriver at Funcom har brukt 300 millioner kroner på å utvikle The Secret World. Disse pengene må tjenes inn igjen. Funcom har selv kommunisert at de har en målsetning om 1,35 millioner solgte spill, med om lag 500.000 betalende spillere i snitt, og inntekter på 945 millioner kroner det første året, skriver E24.

    Les også:

Les mer om: