RESULTATERFINANS

Funcom skal på børs

Funcom skal selges til børsen som Europas største i sin klasse.

3. nov. 2005 - 11:27

Funcom, kjent for spill som «Den Lengste Reisen» og «Anarchy Online», jobber med en stor ny spilltittel: «Age of Conan». Barbariet vil de nå selge på nett og på børs, i nær fremtid, melder selskapet. De har allerede søkt om opptak på børsen.

Funcom hevder å være ledende i Europa på sitt felt, abonnementsbaserte MMO-spill, som står for «Massively Multiplayer Online games». Tidligere ble de omtalt enda mer kryptisk, som «MMORPG» (Massively Multiplayer Online Role Playing Game).

– Å gå på børs vil styrke Funcoms finansielle stilling, selskapets fleksibilitet og gjøre oss i stand til å styrke utviklingen av produkter ytterligere og benytte attraktive investeringsmuligheter i de kommende årene, sier styreleder Torleif Ahlsand, i en pressemelding.

Ahlsand påpeker at det er et stort marked for MMO-spill, noe som tydelig er demonstrert det siste året. Spillselskapet Blizzard var ikke de første som hadde suksess, men deres kjempesuksess «World of Warcraft» har tydelig demonstrert hvilket inntjeningspotensial som ligger i slike spill. Det kan derfor være gunstig å ta Funcom på børs nå.

MMO-spill har to store fordeler fremfor spill som ikke foregår på nett.

For det første er de langt vanskeligere å kopiere uten tillatelse. Hvis et PC-spill knekkes kan det vanligvis distribueres og spilles i sin helhet på brukerens PC. Hvis all handlingen derimot foregår online, på selskapets servere, har selskapet langt flere muligheter til å identifisere tyvkopier og stenge dem ute.

Den andre store fordelen er at disse spillene kan kreve abonnement, gjerne rundt ti dollar i måneden. Ivrige spillere vil dermed legge igjen langt mer penger enn på spill der man bare betaler ved kjøp.

Funcom melder at de har en million deltagere i sitt samfunn, men mange av disse betaler ikke abonnement. Funcom har lansert sitt gamle spill Anarchy Online i gratisversjon, finansiert av reklameplakater på bygninger i spillet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.