Funcom velger X-Box i stedet for Playstation 2

Den norske spillutvikleren Funcom har besluttet at selskapets utviklingsavdeling i Dublin skal konsentrere sine ressurser på å utvikle spill for Microsofts kommende spillkonsoll X-Box i stedet for Sonys Playstation 2.

Den norske spillutvikleren Funcom har besluttet at selskapets utviklingsavdeling i Dublin skal konsentrere sine ressurser på å utvikle spill for Microsofts kommende spillkonsoll X-Box i stedet for Sonys Playstation 2.

- Vi har evaluert Playstation 2 og X-Box i lengre tid, både med hensyn til teknologi og markedsmuligheter, og har nå tatt en strategisk avgjørelse om å satse på X-Box, sier administrerende direktør André Backen i Funcom AS i en pressemelding.

Funcom-sjefen regner med å kunne dra stor nytte av Microsofts markedsmakt, tross den utmattende monopolrettssaken som er reist mot den amerikanske programvaregiganten. Backen mener dessuten at Microsoft X-Box kan levere teknologi og ytelser som "ligger langt foran konkurrentenes produkter"

Les mer om Microsofts spillmaskin:
Microsoft planlegger rene spillmaskiner
Microsoft planlegger spillmaskin
Microsoft: Spillmaskin til 149 dollar
Heftig spillmaskin fra Microsoft
Intel vant X-Box-kampen
Funcom har utviklet spill for forskjellige plattformer i over 7 år. I den siste tiden har de utviklet spill både for Sony Playstation, for PC og Internett. Utviklingen for

Playstation har foregått i Dublin, mens utviklingen for PC og Internett er lokalisert til Oslo. Nå vil utviklingsstudioet i Dublin konsentrere ressursene om X-box og
dermed avslutte utviklingen for Playstation.

Det er ifølge Backen "en enkel sak" å overføre Funcoms teknologikompetanse fra forskjellige spillkonsoller, PC og Internett til den fremtidige satsingen på X-Box. I tillegg skal overgangen til X-Box-plattformen gjøre det mulig å redusere utviklingstiden for nye spill med flere måneder, noe som ikke bare betyr nye spill raskere til markedet, men også reduserte utviklingskostnader på anslagsvis 20 prosent, påstår Backen.

Microsofts nye spillkonsoll skal ifølge vaskeseddelen kunne prosessere 300 millioner polygoner per sekund, mer enn tre ganger grafikkytelsen til den nærmeste konkurrenten, Sony Playstation 2. X-Box kommer dessuten med DVD-spiller, harddisk og bredbåndtilgang til Internett.

Til toppen