Funcoms børsnotering blir et sjansespill

Børsnoteringen av det Funcom er basert på et håp om at neste spill vil tidoble salget.

Børsnoteringen av det Funcom er basert på et håp om at neste spill vil tidoble salget.

Det norske spillselskapet Funcom lever av å lage kompliserte spillverdener der mange tusen brukere kan leve og kjempe mot hverandre over nettet. Selskapet lever i dag av Anarchy Online, men arbeider med et nytt spill som heter Age of Conan.

Det er dette spillet som skal bære Funcom fremover og nesten hele børsnoteringen av Funcom er basert på at dette spillet blir en kanonsuksess. For når meglerhusene Carnegie og ABG Sundal Collier mener Funcom er verd 618 millioner kroner, er det basert på nesten utelukkende på inntektene fra Conan, skriver Finansavisen.

Funcom har aldri gått med overskudd og selskapet skal leve på spillet Dreamfall først. Men det er Age of Conan som lanseres i 2006, som skal rettferdiggjøre aksjekursen de to meglerhusene legger opp til.

Funcoms omsetningen har falt de siste årene fra 6,2 millioner dollar i 2002 til trolig 4,8 millioner dollar i år. Men dette skal tidobles i 2007. Regnestykket viser altså at 94 prosent av omsetningen i 2007 skal komme fra Conan, påpeker Finansavisen.

Til toppen