KORTNYTT

Funksjonsferdig Windows-skripting

Microsoft har denne uken sluppet en tredje betautgave av Monad, selskapets kommende skriptløsning for Windows.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. jan. 2006 - 08:06

Microsoft er i ferd med å fullføre utviklingen av Windows "Monad" Shell, et interaktivt verktøy med kommandolinje og oppgavebasert skripting for Windows. Dette skal gjøre det mer effektivt og sikrere for administratorer å automatisere og kontrollere systemadministrasjonsoppgaver på både servere og PC-er.

Monad inkluderer blant annet forenklet, kommandobasert navigasjon i operativsystemet, noe som inkluderer lagringsenheter, oppstartsfiler og registeret.

Kommandoutvidelser gjør at administratorene kan skrive skript, skreddersy kommandoer og skrive sine egne verktøy.

Monad skal ha betydelige evner til å manipulere objekter. Kontrollen av systemdata kan gjøres uten å måtte utføre feilbefengt tekstanalyse og objektoppslag.

I tillegg skal Monad ha god støtte for aliaser og formatering av utdata. Det støtter også eksisterende skript og kommandolinjeverktøy.

En tredje betautgave av Monad er nå tilgjengelig. Denne skal ifølge Microsoft-utvikleren Arul Kumaravel være funksjonsferdig, det vil si at arbeidet heretter vil fokuseres på å finne og rette feil.

Kumaravels innlegg om Monad finnes på denne siden Det inkluderer lenker til nedlastingssider for både x86- og x64-utgavene av Monad, samt til mer dokumentasjon.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.