IT-NORGE

Funn IT tar et jafs i Bodø

Narvik-bedriften kjøper IT Partner Bodø, og blir et av Nord-Norges største IT-selskap.

Fra venstre: Øystein Benjaminsen, daglig leder i IT Partner Bodø, Lars Ivar Simonsen, administrerende direktør i Funn IT, og Sture Nyhagen, styreleder i IT Partner Bodø.
Fra venstre: Øystein Benjaminsen, daglig leder i IT Partner Bodø, Lars Ivar Simonsen, administrerende direktør i Funn IT, og Sture Nyhagen, styreleder i IT Partner Bodø. Bilde: J Johnsen

Narvik-bedriften Funn IT melder at de har kjøpt IT Partner Bodø. Oppkjøpet skaper en nordnorsk IT-bedrift med fokus på IT-drift og systemutvikling, en årlig omsetning på godt over 100 millioner kroner, og over 80 medarbeidere fordelt på Narvik, Harstad, Finnsnes og Bodø.

IT Partner Bodø hadde i 2010 en omsetning på 30,5 millioner kroner, vesentlig gjennom systemutvikling, og 15 ansatte. Resultat før skatt var minus 2 millioner kroner i 2009, og ble vendt til positive 1,12 millioner kroner i 2010. Selskapet skal nå samlokaliseres med Bodø-avdelingen til Funn IT.

I 2010 hadde Funn IT en omsetning på 70,3 millioner kroner, og 40 ansatte, hvorav ni i Bodø. Resultatet før skatt var 17,5 millioner kroner i 2009, og falt til 6,5 millioner i 2010.

Ifølge administrerende direktør Lars Ivar Simonsen i Funn IT, betyr overtakelsen av Bodø-bedriften at de får tilgang på en «ny gruppe av spennende kunder i en vekstkraftig region».

Funn IT har et datasenter i teknologiparken i Narvik. Der driftes forretningskritiske løsninger for blant annet A-pressen, REC, Hurtigruten, Nordkraft og Harstad Tidende.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.