BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fusjon gir Danmarks største IT-postordrevirksomhet

De danske selskapene Computer Mail AS og Micro Warehouse AS fusjonerer fra 1. juni i år, og blir dermed Danmarks største postordrevirksomhet i IT-bransjen.

Therese Werenskiold
17. apr. 1998 - 15:24

Direktør Bent Klee fra Computer Mail fortsetter som administrerende direktør for det nye selskapet, skriver danske Computer World. Administrerende direktør i Micro Warehouse, Jørgen Bonde, slutter i sin stilling, men fortsetter som styreformann i det fusjonerte selskapet.

Økonomisjef i Micro Warehouse i Danmark, Jens Harbo, sier til digi.no at "ingen av selskapene er det overtakende". Det blir opprettet et helt nytt, felleseid selskap. Navnet på det nye selskapet er foreløpig uvisst.

Situasjonen i Danmark er mye av den samme man tidligere i år så i Norge. I slutten av januar overtok
Computer Resources International (CRI Gruppen) den norske delen av Micro Warehouse. At Micro Warehouse også gir fra seg mye av kontrollen i den danske virksomheten kan bety en generell nedtrapping av Micro Warhouses engasjement i Norden.

Direktør i Computer Resources i Norge, Trond Dahl, sier imidlertid til digi.no at den danske fusjonen ikke får konsekvenser for det norske selskapet.

CRI Gruppen skal etter planen børsnoteres i løpet av 1998. Foreløpig er det ikke fastsatt noen dato, og selskapet har heller ingen konkrete planer om å hente inn ny egenkapital, forteller Dahl, til digi.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.