KARRIERE

Fusjon kan gi Norges største IT-fagforbund

Finansforbundet og IT-forbundet blir det største fagforbundet i IT-bransjen, dersom de slår seg sammen.

Det ligger an til en fusjon mellom de to forbundene IT-forbundet og Finansforbundet. På årsmøtet i IT-forbundet i desember ble det vedtatt å inngå samarbeid. Tilsvarende forslag vil bli sendt på høring fra Finansforbundet.

Dersom høringssvarene går igjennom, foreslås et foreløpig «samboerskap» mellom de to forbundene som skal gjelde fra 1. februar frem til 31.desember i år. Saken vil få en endelig avgjørelse på Finansforbundets landsmøte i november 2005, skriver IT-forbundet i en pressemelding.

Ved en fusjon mellom IT forbundet og Finansforbundet, vil de samlet organisere godt over 5.000 medlemmer i IT bransjen. Forbundene kan også registrere stor tilgang på unge medlemmer i alderen 25 til 35 år.

- Mye kan tyde på at unge arbeidstakere vil ha sikkerhet for råd og juridisk bistand i tider da virksomhetsovertakelser og nedbemanning blir vanligere. Unge medlemmer har helt andre krav og forventninger til et fagforbund, sier forbundsleder Kjell Flagstad i IT forbundet.

I en rekke store bedrifter organiserer Finansforbundet og IT-forbundet parallelt. IT-forbundet har 1300 yrkesaktive medlemmer og er i dag tilsluttet Statstjenestemannsforbundet (STAFO).

- Avgjørelsen om å søke samarbeid med Finansforbundet er resultatet av et årelangt utredningsarbeid hos oss, opplyser Susanne Persson i IT-forbundet.

Vedtaket har fått 100 prosent oppslutning fra de tretten medlemsorganisasjonenei IT-forbundet. Kjell Flagstad forteller at forbundet vil fortsette under navnet IT-forbundet, men da som del av Finansforbundet (som også er et YS forbund).

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.