Fusjon mellom generasjon X og de hodeløse kyllinger

Personlig ser han seg selv som en hodeløs kylling virrende rundt i Oslos gater på jakt etter koffein. I virkeligheten er han en X-er - en snørrhoven, arrogant drittunge med BMW. Kashif Iqbal har dessuten nylig hatt en religiøs opplevelse. Les hans historie.

Personlig ser han seg selv som en hodeløs kylling virrende rundt i Oslos gater på jakt etter koffein. I virkeligheten er han en X-er - en snørrhoven, arrogant drittunge med BMW. Kashif Iqbal har dessuten nylig hatt en religiøs opplevelse. Les hans historie.

Da jeg først bestemte meg for å skrive om generasjon X, måtte jeg til Malaysia for hjelp. Der fant jeg det som Wired kunne ha vært. Det er nesten som en religiøs opplevelse.

Denne gangen skal det handle om Generasjon X. Mye er blitt sagt om Generasjon X og mer vil bli sagt. Jeg føyer meg inn i rekkene i håp om å forvirre leserne totalt.

Pr definisjon er en X-er født mellom 1961 og 1981. Det betyr at jeg er en Xer. Ganske fascinerende, spør du meg. Eller at vi er generasjon Ø. En generasjon som protesterer mot hippie-generasjonen ved hjelp av kjøpesentermusikk på usannsynlig lavt volum.

Personlig ser jeg på meg selv som en hodeløs kylling som virrer rundt i Oslos gater hver morgen uten mål og mening på jakt etter koffein.

Ifølge bedrevitere er jeg ikke en hodeløs kylling men noe helt annet.

Jeg sakser ivrig fra Colorado College som har lagt ut sin egen definisjon om X-generasjonen:
Se selv:
"We are the current 15-35 year olds. We live in the present, like to experiment, and are looking for immediate results. We are selfish, and cynical, and depend a lot on our parents. We question authority and feel like we carry the burden of the previous generations."Generasjon X (Colorado College)
Ja se her! Nå ble jeg mye mer klokere. Nå skal vi leke Sofie: Vi er jo den mest forvirrede generasjonen av dem alle. Vi har retrodusert (tror jeg har skapt et nytt ord) alt som er mulig mellom himmel og jord. Vi lever i et post-hippie-pre-millennium hybrid, populært kalt pohipremibrid (enda et nytt ord).

Vi ønsker øyeblikkelige resultater. Det kjøper jeg med tanke på at halvparten av alle nystifta selskaper hos Brønnøysund-registrene er jeg-er-23år-og-vil-bli-rik-og-snorte-kokain-fortest-mulig-ved-hjelp-av-Internett typer.

Vi er arrogante, snørrhovne drittunger som er avhengig av våre foreldre. Vi kjører BMW hele gjengen.

Vi misliker autoritet. Hva er det vi gjør 1.mai? Vi ligger hjemme og kaver etter Hyperstate. Det er bare blitzere og anti-rasister som er tøffe. Alle de andre bare sniker på trikken.

Vi føler vi bærer byrden for tidligere generasjoner. Det sier vi bare fordi tross hippie generasjonens misbruk av sinnets ekspanderende dop har de endt opp til å bli like konservative som Lounge-generasjonen (les: Sinatra/Mithcum).

Klok ble jeg ikke av dette. Derfor bestemte jeg for å rette blikket mot Asia. Malaysia er tingen. Den meget dyktige Dr. Mahatir Mohammed har i løpet av de siste 30 årene forandret landet til å bli Asias Silicon Valley.

Denne veldige forandringen har selvfølgelig rystet hele den malaysiske befolkningen inn til grunnvollene. Malaysia er generasjon X glorifisert. Til min overraskelse fant jeg med en gang en egen webzine dedikert til Malaysias generasjon X.

Velkommen til Against the Grain! Dette er svaret på alle mine spørsmål. Denne hjemmesida er nesten som en religiøs opplevelse. Det er slik Wired burde ha vært. En unnskyldning til alle dere som trodde at Wired var vår generasjons talerør.
Delta i den religiøse åpenbaringen her:
Against the Grain

Denne malaysiske hjemmesida er unik. De har tatt utrykket Generasjon X og snudd det opp ned på hodet.
Litt saksing:
"When we use the phrase 'Generation X', we are not referring to the popular archetype of the western equivalent. Malaysia's Generation X can hardly be described as a bunch of irresponsible, non-materialistic and gloomy low achievers."
Ikke at innholdet eller designen er av verdensklasse. Det er selve følelsen når jeg klikker meg rundt på denne hjemmesida som er suveren. Følelsen av å ha funnet noe man har lett lenge etter.


En herlig forening av Generasjon X og hodeløse kyllinger.

Til toppen