KARRIERE

Fusjon utløser leder-bytte og jobbkutt

Topnordics kjøp av Ementor utløser både to lederbytter og det vil trolig komme oppsigelser.

Danske Topnordics kjøp av Ementor utløser en ny runde med ledelsesendringer, knapt et år etter at Ementor-sjef Arne Jensen og Norges-sjef Steinar Sønsteby forsvant ut.

Ironisk nok gikk Sønsteby til Topnordic og ble Norges-sjef, men nå får han Jo Lunder som sjef likevel. For den danske toppleder i Topnordic-sjef inntil i går, Claus Hougesen, rykker ned et skritt.

Det er Lunder som fikk toppsjef-jobben. Hougesen blir som visekonsernsjef.

Fusjonen gav Topnordic to Norges-sjefer - sin egen, Sønsteby og Ementors Norges-sjef, Ole Morten Settevik som kom fra Microsoft for mange år siden. Resultatet er at Settevik trekker seg.

- For meg representerer fusjonen et veiskille i Ementor. Jeg er overbevist om at fusjonen er det rette for Ementor som selskap. Min kjernekompetanse og erfaring ligger imidlertid nærmere programvare- og tjenestesiden, og jeg tror derfor at andre har bedre forutsetninger for å lede Ementor Norge inn i den nye vekstfasen, sier Settevik i en kommentar.

Det vil også trolig komme oppsigelser i Ementor. Årsaken er flere, men noe skyldes trolig at som vanlig når to selskaper går sammen får man dobbelt opp av enkelte funksjoner. I tillegg er kanskje Ementor ikke helt ferdigryddet likevel.

Under pressekonferansen nå i dag morges opplyser Ementors styreformann Åge Korsvold at "Det er fremdeles potensiale for å ta ut kostander i Ementor". På norsk betyr dette oppsigelser.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.