KARRIERE

Fusjon utløser leder-bytte og jobbkutt

Topnordics kjøp av Ementor utløser både to lederbytter og det vil trolig komme oppsigelser.

2. feb. 2006 - 08:33

Danske Topnordics kjøp av Ementor utløser en ny runde med ledelsesendringer, knapt et år etter at Ementor-sjef Arne Jensen og Norges-sjef Steinar Sønsteby forsvant ut.

Ironisk nok gikk Sønsteby til Topnordic og ble Norges-sjef, men nå får han Jo Lunder som sjef likevel. For den danske toppleder i Topnordic-sjef inntil i går, Claus Hougesen, rykker ned et skritt.

Det er Lunder som fikk toppsjef-jobben. Hougesen blir som visekonsernsjef.

Fusjonen gav Topnordic to Norges-sjefer - sin egen, Sønsteby og Ementors Norges-sjef, Ole Morten Settevik som kom fra Microsoft for mange år siden. Resultatet er at Settevik trekker seg.

- For meg representerer fusjonen et veiskille i Ementor. Jeg er overbevist om at fusjonen er det rette for Ementor som selskap. Min kjernekompetanse og erfaring ligger imidlertid nærmere programvare- og tjenestesiden, og jeg tror derfor at andre har bedre forutsetninger for å lede Ementor Norge inn i den nye vekstfasen, sier Settevik i en kommentar.

Det vil også trolig komme oppsigelser i Ementor. Årsaken er flere, men noe skyldes trolig at som vanlig når to selskaper går sammen får man dobbelt opp av enkelte funksjoner. I tillegg er kanskje Ementor ikke helt ferdigryddet likevel.

Under pressekonferansen nå i dag morges opplyser Ementors styreformann Åge Korsvold at "Det er fremdeles potensiale for å ta ut kostander i Ementor". På norsk betyr dette oppsigelser.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.