Fusjon vil tredoble omsetningen

Det ble ikke lange pausen fra Oslo Børs for Alphatron Industrier. Knappe ett døgn etter at aksjen ble suspendert fra børsen er det klart at Alphatron fusjonerer med Norautron og Ecotron. Fusjonen med elektronikkprodusentene vil tredoble omsetningen i Alphatron.

Alphatron Industrier ble tatt opp til notering på Oslo Børs tirsdag ettermiddag etter at det ble kjent at selskapet kjøper de to norske elektronikkprodusentene Norautron og Ecotron. De to selskapenes eier, Jørgen C. Broch, blir med sin aksjesits på 33,3 prosent hovedaksjonær i det nye Alphatron-selskapet.

Etter at Oslo Børs i går etterkom anmodningen om suspensjon av Alphatron-aksjen, svirret ryktene om hvilket selskap Alphatron var på jakt etter. Alt fra engelske Whessoe, som eier Trondheimsbedriften Autronica, til ett av Alphatron-eier Dagfinn Sundals mange selskaper, ble antydet som mulige oppkjøpskandidater. Også Kitron ble nevnt som fusjonskandidat, forøvrig til investor Sundals store forbauselse. Nettopp Dagfinn Sundal blir en joker for å få godkjent fusjonen, all den tid han via sine medeiervenner betraktes som den eieren som reelt kontrollerer Alphatron.

I en melding fra Alphatron uttrykker selskapet stor tro på at det er rom for rasjonaliseringsgevinster innen såvel produksjon som markedsføring og adminstrasjon ved en fusjon av de tre selskapene.

Trondheimsbedriften Alphatron har ambisjoner om å vokse seg stor som underleverandør for elektronikkindustrien - hovedsaklig gjennom oppkjøp, fusjoner og egenvekst. I dag har Alphatron Industrier tre bedrifter som totalt omsetter for 120 millioner kroner.

Foruten Alphatron i Trondheim består konsernet av den gamle Autronica-bedriften Amitech på Røros og Gjøvik-bdriften Caprinor.

Horten-bedriften Norautron omsatte ifjor for 169 millioner kroner, mens Ecotron på Skårer passerte 30 millioner kroner i netto salg. Budsjettet for 1997 viser imidlertid et ambisiøst salgsmål på 65 millioner.

Etter fusjonen regner Alphatron-ledelsen at det nye selskapet vil omsette for 370 millioner kroner i året og sysselsette 350 personer.

;