BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fusjonen diskutert siden våren 1998

Telenor og Telias konsernsjefer gjenopptok fusjonssamtalene allerede våren 1998. I august ble samferdselsstatsråd Odd Einar Dørum informert om samtalene, som endte opp med gjenopptak av reelle forhandlinger i november. Klokken 12 onsdag la Dørum fram en intensjonserklæring om fusjon mellom svenske Telia og norske Telenor.

Øystein Kvistad og Frode Eriksen
20. jan. 1999 - 12:07

Ifølge Odd Einar Dørum er det et enstemmig styre i såvel Telia som Telenor som går inn for intensjonsavtalen om fusjon. Denne avtalen skal ende opp i et endelig avtaleutkast innen åtte uker fra nå. Det skal utarbeides proposisjoner til den norske og svenske nasjonalforsamlingen basert på denne avtalen.

Ifølge statsråd statsråd Dørum satser man på at saken kan behandles av Stortinget i løpet av kommende vårsesjon. Alle tilsynsmyndigheter får sette seg inn i saken og uttale seg om fusjonsplanen fram til da.

Ifølge ledelsen i de to selskapene er EU-kommisjonen allerede orientert om fusjonen.

Etter det digi.no kjenner til legges det opp til en børsintroduksjon av det nye selskapet senest innen 31. desember år 2000.

VGs spekulasjoner om bytteforholdet mellom de to selskapene viser seg å holde stikk: Bytteforholdet blir 60-40 i svenske Telias favør. Relativt sett kommer altså Telenor godt ut av avtalen, i og med at Telia i volum er dobbelt så stort som Telenor

Ifølge opplysninger som legges fram på pressekonferansen i regjeringskvartalet i dette øyeblikk, skal 33,2 prosent av det nye selskapet tilbys nye eiere, mens 33,4 prosent tildeles hver av nasjonalstatene (Sverige og Norge). Det forutsettes dessuten at de to nasjonalstatene skal ha minst 51 prosent ved ytterligere salg.

- Dette er en løsning som gir et sterkt og konkurransedyktig selskap som vil sikre fortsatt lavere priser og like teletefjenester over hele landet, sier Odd Einar Dørum.

Det nye sammenslåtte selskapet vil trolig få en årsomsetning på nesten 80 milliarder kroner og et resultat på ti milliarder svenske kroner.

digi.no kommer tilbake til saken så fort pressekonferansen er ferdig.

***

(Alle artikler på digi.no om fusjonen finner du via pekeren til temaet "Telenor/Telia-fusjonen 1999")

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.