BEDRIFTSTEKNOLOGI

Fusjons-meglere taper stort

Carnegie, Enskilda Securities og DnB er blant de store taperne etter at fusjonen mellom Telenor og Telia gikk i vasken. De tre finansinstitusjonene mister privisjoner på nærmere halvannen milliarder kroner ved at det nye selskapet ikke børsintroduseres slik det var planlagt.

Frode Eriksen
20. des. 1999 - 09:20

I tillegg hadde Morgan Stanley og Warburg Dillon Read ansvaret for børsintroduksjonen internasjonalt. Nå kan selskapene skyte en hvit pil etter milliardinntektene, og risikerer bare å få et lite plaster på såret i form av en til sammenlikning liten kompensasjon.

- Ettersom det ikke blir noen fusjon er det ingenting som skal selges og da blir det ingen penger, sier det svenske næringsdepartementets prosjektleder for børsintroduksjonen Arne Bergren, til Dagens Industri.

- Telenor/Telia-salget ville blitt den største transaksjonen noensinne i Norge. Nå går vi glipp av disse inntektene - og det er trist, sier sjefen i Telenor Markets, Audun Bø, til Dagens Næringsliv i dag.

Den planlagte delprivatiseringen til våren var ventet å kunne gi eierne inntil 100 milliarder kroner, og bankene skulle etter planen motta halvannen prosent av dette beløpet i honorar.

Nå ser finansinstitusjonene heller fram til de to seperate delprivatiseringene av Telenor og Telia som kan komme til neste år. Sveriges statsminister Göran Persson, sa imidlertid i helgen at det ikke var umiddebart behov for å delprivatisere Telia.

I Norge var delprivatisering av Telenor en del av budsjettforliket høsten 1998, men denne delen ble utsatt i påvente av fusjonssamtalene mellom Telenor og Telia.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.