Fusjons-nei kan gi billigere Internett

Konkurransetilsynet sier nei til fusjon mellom Schibstednett og Telenor Nextel fordi det vil kunne gi høyere priser for nettbrukerne.

Konkurransetilsynet sier nei til fusjon mellom Schibstednett og Telenor Nextel fordi det vil kunne gi høyere priser for nettbrukerne.

Det er avdelingsdirektør Steinar Undrum i Konkurransetilsynet som sier dette til digi.

- Vi har hatt bemerkninger i forhold til konkurransen på aksessdelen. Til syvende og sist mener vi at fusjonen kan gi høyere priser på aksess, sier han.

Undrum ønsker ikke å uttale seg noe videre om hvilke konkrete vurderinger tilsynet har gjort i saken før det er holdt forhandlingsmøte mellom Schibsted og Telenor i neste uke.

I dette møtet skal partene forsøke å komme frem til en avtale som vil redusere de skadevirkningene tilsynet mener fusjonen har for konkurransen i markedet. Tilsynet er etter lov pålagt å innkalle til et slikt møte. Dersom det ikke blir enighet mellom tilsynet og partene om dette, vil fusjonen måtte omgjøres.

- Slik saken står idag er våre innvedinger til fusjonen så store at den ikke vil kunne gjennomføres, sier Undrum.

Etter det digi erfarer vil partene på møtet også bli bedt om å løsne koblingen mellom innhold og aksess. Det kan bety at SOL ikke lenger vil kunne være standard hjemmeside for Telenor Nextels abonnenter.

- Samarbeidet mellom aksess og innhold gir store problemer. Det er summen av disse problemene vi nå vil gjøre noe med, sier Undrum.

Til toppen