Fyll RingKontant-kortet i minibanken

Minibankbrukere i Norge kan glede seg over en ny tjeneste: Direkte påfyll av RingKontant-kortet til Telenor.

Assisterende informasjonssjef Espen Tuman-Johnsen i Telenor Mobil sier til Dagbladet.no at tjenesten ble startet fredag på to minibanker. Per mandag er tallet økt til 50, og skal økes videre til minst 500 i løpet av første halvdel av juli. I høst skal 2000 minibanker tilby denne tjenesten.

- Dette er første gang norske minibanker brukes til tjenester som ikke er direkte relatert til bankvirksomhet, sier Tuman-Johnsen til digitoday.no. - Systemet er kommet i stand gjennom et samarbeid mellom Telenor Mobil og EDB Fellesdata AS. Det er følgelig åpent for alle banker.

Gebyret som bankene kan ta, skal ikke overskride det vanlige gebyret på varekjøp, forsikrer han.

- Velger du å fylle med det største beløpet, betaler du 500 kroner til Telenor og får ringe for 550 kroner.

Minibankordningen er ledd i Telenors bestrebelser på å gjøre det enklere å lade opp et RingKontant-abonnement.

- Du kan lade abonnementet direkte fra mobilen i dag, men det krever et eget kodekort, i likhet med det du må ha for å bruke nettbank. Vi forbereder en ny løsning som skal være like sikker, men uten kodekort. En annen måte å lade RingKontant-abonnementet er å gå til en telefonautomat som tar kredittkort.

Tilsvarende tilbud vil ikke gis kontantkortkundene til NetCom med det første. Informasjonssjef Guri Wormdahl sier til digitoday.no at man tar sikte på å finne enkle og profesjonelle metoder, men at man har verken konkret produkt eller tidspunkt å gå ut med ennå.

- Alternativet vi har i dag til direkte kjøp, er å gjøre det per kredittkort over Internett, sier hun.

Til toppen