G3 servere på vei

Etter lanseringen av G3 Power Mac i forrige måned, vil Apple nå rette oppmerksomheten mot G3 servere. I januar vil det komme to serverserier basert på G3-teknologien, melder MacWeek.

Kilder som MacWeek har vært i kontakt med, hevder at Apple vil komme med to servere som er bygd rundt den nye PowerPC 750 prosessoren. Apple vil vise serverne på Macworld Expo i San Francisco i januar, hevder MacWeek.

En 275 MHz server er ventet å inneholde 128 Mb RAM og to 4 Gb Ultra Wide SCSI-3 harddisker. Serveren vil også komme med 24x CD-ROM og innebygget Fast Ethernet. Estimert pris er USD 6.600.

En billigere versjon er også forventet å komme. En 233 MHz prosessor med 62 Mb RAM og en 4 Gb Ultra Wide SCSI-3 harddisker vil koste USD 4.500.

Begge maskiner vil bli levert med AppleShare IP 5.0, som er en fil- og Internettserver pakke som vanligvis koster USD 1.999 for ubegrenset antall brukere. Apple er forventet å slutte å produsere Apple Workgroup Server 7350 og 9650 når de nye systemene kommer.

Kilder sier at Apple vil bedre ytelsen betraktelig ved at de har forbedret sin Ethernet drev. Samme kilder sier at systemets hastighet er på minst samme nivå som Windows NT.

Etter serveren er introdusert vil det neste steget være å lansere sine høy-ende hjemmedatamaskiner, med kodenavn Power Express, i midten av mars.

Apple Computer har ikke villet kommentere MacWeeks artikkel

Til toppen