BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gå gratis fra Unix til Windows

Microsoft ventes torsdag å lansere en ny utgave av selskapets verktøy for migrering fra Unix til Windows.

15. jan. 2004 - 10:36

Microsoft planlegger ifølge InfoWorld å lansere en ny utgave av selskapets Windows Services for Unix (SFU), en pakke med verktøy for få Windows- og Unix-systemer til å fungere sammen, samt å hjelpe brukere å flytte fra Unix til Windows.

Til nå ha Microsoft krevd 99 dollar per kopi av dette produktet, men fra og med versjon 3.5, som trolig vil lanseres i dag, vil selskapet tilby programvaren for gratis nedlasting.

Blant nyhetene i den nye utgaven er bedre ytelse, støtte for flertrådsapplikasjoner på Unix-systemene og støtte for klynger.

- Svært få kunder kjører rene Unix- eller Windows-miljøer. Disse kundene opplever samhandlingsproblemer mellom de to plattformene og ønsker å løse disse problemene uten ytterligere investeringer, sier Dennis Oldroyd, en av lederne i Microsoft Windows Server-gruppe, til InfoWorld.

I tillegg skal programvaren hjelpe kundene med å flytte fra Unix- og Linux-systemer over til Windows-systemer.

- Vi ser mange kunder som benytter proprietære RISC-baserte Unix-systemer som ønsker å beholde deres Unix-applikasjoner men flytte til Windows, sier Oldroyd.

Windows SFU skal blant annet sørge for at filsystemene til Windows og Active Directory-tjenestene fungerer sammen med Unix-variantene. Det skal også tilby et Unix-basert undersystem som kalles Interix. Dette skal tilby full støtte for kompilering og senere kjøring av Unix-applikasjoner under Windows.

Windows SFU 3.5 skal kunne kjøres på oppdaterte utgaver av Windows 2000, Windows 2000 Server, Windows XP Professional Edition og Windows Server 2003.

Mer informasjon om Windows SFU finnes på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.