RESULTATERFINANS

Gå på web eller gå av børs!

Stockholmsbørsen legger opp til å tvinge informasjon ut på nettet. Nye regler forlanger at hjemmesidene blir oppdatert med sanntidsinformasjon.

Ole-Andreas Krohn
3. okt. 2000 - 13:45

Den svenske børsen strammer kravene til informasjon fra selskapene som ønsker å være notert på børsens forskjellige lister, skriver avisen Dagens Industri i Sverige i dag.

I forbindelse med en gjennomgang av reglene som skal gjelde fra år 2001 vil børsen nå forutsette at alle selskapene har egne hjemmessider der finansiell informasjon og andre nyheter skal være tilgjengelig for allmenheten.

I første rekke ser børsen dette som skritt i retning av å skape bedre transparens på markedsplassen ved å gjøre informasjonen mer tilgjengelig for investorene.

I henhold til forslagsteksten i den nye noteringsavtalen som vil bli utarbeidet og som selskapene må undertegne, vil det også bli ett krav at pressemeldinger og rapporter skal legges ut på nettet samtidig med at de faxes til børsen og nyhetsbyråene.

I tillegg vil det være et krav om at det skal være et arkiv tilgjengelig med all tidligere utgitt informasjon. Dette betyr at også prospekter, vedtekter og annen relevant informasjon må gjøres tilgjengelig for hele markedet samtidig.

En rekke av selskapene på Oslo Børs er i dag for lite opptatt med å legge ut informasjon på sine egne nettsider. Ofte er informasjon, f.eks. presentasjoner, først tilgjengelig dagen etter at børsmeldingen er sendt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.