Gabrielsen gir Ap veto på BaneTele-salg

Næringsminister Ansgar Gabrielsen åpner for at staten skal beholde en eierandel i BaneTele, og han går for et opplegg der Stortinget skal godkjenne den han finner som en passende medeier i det statlige teleselskapet, skriver Aftenposten.

Dagen før næringskomiteen på Stortinget skal legge frem sin innstilling om utbyggingen av bredbånd i Norge, forhandler regjeringspartiene og Arbeiderpartiet om skjebnen til det statlige teleselskapet BaneTele. Dette selskapet omtales ofte som det eneste som har mulighet til å yte Telenor konkurranse på bredbånd i Norge.

Nå går næringsministeren inn for en løsning der Stortinget, i praksis Ap., skal godkjenne et salg etter at Gabrielsen har funnet en aktuell kjøper. Gabrielsen åpner også for at staten kan fortsette som medeier i BaneTele.

- Jeg er ikke opptatt av å bli kvitt BaneTele, men av å få opp og stå en konkurransedyktig aktør på bredbånd i Norge. For å få til det må vi få inn eiere som kan ta selskapet videre både industrielt og finansielt, sier Gabrielsen til Aftenposten.

Kjøpere som har meldt sin interesse for å kjøpe BaneTele er:

- Catch Communications,

- Song Networks

- ID-gruppen.

- BredbåndsAlliansen

Bredbåndsalliansen er eid av BKK, Lyse Energi, Eidsiva Energi, Agder Energi, Nord-Trøndelag Energi og Troms Kraft, som er eid av kommuner og fylkeskommuner.

Til toppen