RESULTATERFINANS

Galaxy gir Samsung resultatrekord

Søksmålene biter ikke på salget.

Analytikere tror Samsung solgte over 57 millioner smartmobiler i tredje kvartal, vesentlig på grunn av Galaxy SIII.
Analytikere tror Samsung solgte over 57 millioner smartmobiler i tredje kvartal, vesentlig på grunn av Galaxy SIII. Bilde: SeongJoon Cho/Bloomberg via Getty Images / All Over Press
5. okt. 2012 - 10:17

Samsung sendte i morges ut et resultatvarsel for tredje kvartal. Tallene overgår analytikernes forhåndstips, og tyder på at de mange pågående patentsøksmålene med Apple rammer Samsung enda mindre enn antatt.

Finanstjenesten Bloomberg har sett nærmere på resultatvarslet i lys av analytikernes prognoser og vurderinger.

Samsung – som i tillegg til mobiltelefoner og nettbrett er tung innen tv-er og minnebrikker – anslår kvartalsomsetningen til 52 tusen milliarder won, tilsvarende 47 milliarder dollar. Driftsresultatet blir rundt 8,1 tusen milliarder won, 7,3 milliarder dollar. Det er godt over snittet av 32 analytikeres forhåndstips på 7,58 milliarder won eller 6,8 milliarder dollar, og 90 prosent større enn driftsresultatet i tredje kvartal i fjor. Forventningen til omsetningen var 51,6 tusen milliarder won.

Analytikerne antar at smartmobiler og nettbrett, særlig grunnet Galaxy SIII og Galaxy Note II som begge kom på markedet i mai, forklarer mye av framgangen. De anslår veksten i driftsresultatet i dette segmentet til 93 prosent. Tv-er bidrar også til veksten, mens minnebrikker opplever prispress og fallende marginer.

Daishin Securities anslår at Samsung leverte 57,1 millioner smartmobiler i tredje kvartal, mot 50,5 millioner i andre kvartal. Det er ny rekord for smartmobiler fra én leverandør i ett kvartal, og settes samtidig med at Apple, grunnet problemer med komponenttilgang, ikke greier å produsere tilstrekkelig med iPhone til å dekke etterspørselen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.