RESULTATERFINANS

Galaxy redder Samsung

Leverte bedre resultater enn ventet takket være smarttelefoner.

Samsung er verdensledende innen DRAM, men fallende priser sørger også for at dårlige resultater.
Samsung er verdensledende innen DRAM, men fallende priser sørger også for at dårlige resultater.
7. okt. 2011 - 08:51

Fredag kunne det sørkoreanske konglomeratet Samsung presentere resultater for tredje kvartal. Tallene var bedre enn ventet takket være godt salg av Galaxy-serien av smarttelefoner og nettbrett.

Ifølge Bloomberg News meldte selskapet om et driftsresultat på 4,2 billioner koreanske won, tilsvarende 21 milliarder norske kroner. Analytikerne som følger selskapet hadde forventet et resultat på 3,7 billioner won, men det er noe svakere enn samme periode i fjor, da resultatet endte på 4,9 billioner won.

Samsung har enda frigitt sine fulle regnskaper for kvartalet ennå, men de foreløpige resultatene indikerer at det er innenfor smarttelefoner selskapet har bedret resultatene betraktelig. Analytikere Bloomberg News har snakket med tror selskapets smarttelefon-divisjon fikk et driftsresultat på 1,99 trillioner won, 9,6 milliarder norske kroner.

Samsung venter å selge hele 60 millioner smarttelefoner i år, og rundt halvparten av dette blir levert i tredje kvartal. Totalt sett venter Samsung å selge hele 300 millioner mobiltelefoner i år, melder Bloomberg News.

Selskapets enhet innen halvleder-brikker, som er størst målt i omsetning, skal imidlertid ha en lavere lønnsomhet i årets tredje kvartal. Etterspørselen etter minnebrikker og DRAM har også falt en del tilbake, noe som presser lønnsomheten i denne divisjonen av selskapet. Samsung kontrollerer 40 prosent av markedet for DRAM-brikker i verden.

For mange er Samsung også synonymt med TV-apparat, men her har lønnsomheten fordunstet i takt med dårligere tider i verdensøkonomien.

Ifølge Bloomberg taper selskapet 200 milliarder won, eller noe over 1,02 milliard norske kroner, på å lage TV-apparat i årets tredje kvartal, fra et plussresultat på 500 milliarder won i samme periode i fjor.

Gjennomsnittsprisen for Samsungs LCD-skjermer falt med 25 prosent i tredje kvartal, mener analytikere som følger selskapets virksomhet.

Men de sterke resultatene gjorde sitt til at Samsungs aksjer steg på børsen i Seoul.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.