Galaxy S III til topps hos Telenor

Mens Nokias MeeGo-mobil er overraskende høyt oppe på listen.

Samsung Galaxy S III har gått rett til topps i Telenors salgsstatistikk for juni.
Samsung Galaxy S III har gått rett til topps i Telenors salgsstatistikk for juni. (Bilde: Samsung)

Mens Nokias MeeGo-mobil er overraskende høyt oppe på listen.

Telenor kom i dag med en liste over de ti mest solgte mobiltelefonene gjennom selskapets kanaler i juni. Det er første gang digi.no har fått tilgang til en slik oversikt fra Telenor, og listen inneholder flere overraskelser.

Om det er en overraskelse at Samsungs nye Galaxy S III ligger på førsteplass, kan diskuteres. Det var på forhånd ventet svært høyt salg av denne modellen, som kom i salg helt i slutten av mai. Men Samsung har slipp med leveringsproblemer, ikke minst for den blå modellen, som ble tilgjengelig først tre uker senere hos mange forhandlere.

Ifølge Telenor inntar Galaxy S III likevel en klar førsteplass. Telenor skiller mellom 16 og 32 gigabyte-utgavene av Apples iPhone 4S. 16 gigabyte-utgaven ligger på andre plass, mens 32 gigabyte-utgaven ligger på sjette plass. Telenor har ikke oppgitt om salget av de to modellene til sammen er høyere enn salget av Galaxy S III.

Telefonene som utgjør forrige generasjon av Galaxy S- og iPhone-familiene ligger på henholdsvis tredje og fjerde plass hos Telenor.

Salget av HTCs toppmodell, One X, har ifølge Telenor økt i det siste. Men dette er en kampanjemodell hos Telenor som ifølge informasjonssjef Knut Sollid selges sterkt rabattert.

Budsjettmobilen Samsung Galaxy Gio ligger på sjuende plass, foran den eneste Windows-mobilen på topplisten – Nokias Lumia 800.

Den kanskje største overraskelsen er at Nokias temmelig ukjent N9-mobil, som er basert på MeeGo-systemet som Nokia har valgt bort til fordel for Windows Phone, ligger på niende plass. Men Telenor melder at denne mobilen nå er sluttsolgt og dermed vil forsvinne fra listene.

På tiende plass finner vi Sonys toppmodell, Xperia S.

Sollid mener det er overraskende at Nokias Lumia 900 ikke har nådd opp, men forventer mer salg av denne i tiden framover. Det samme gjelder LGs Optimus 4X, som Sollid betegner som et røverkjøp.

To modeller som lurer rett under topp ti, er HTC One S og Samsung Galaxy Y. Sollid venter også betydelig salg av vanntettet mobiler fra Sony, inkludert GO og Acro S, når disse kommer på markedet.

Til toppen